Foarte multi pacienti vin la un cabinet stomatologic pentru a-si pune implanturi dentare endostale. Un implant endostal este un tip de implant dentar introdus in osul maxilarului ca o radacina artificiala pentru a tine un dinte de inlocuire.
Implanturile dentare sunt de obicei plasate atunci cand cineva a pierdut un dinte. Medicii de la clinica stomatologica din sector 4 vor oferi pacientilor toate detaliile referitoare la procedura si pret. Bineinteles ca initial va fi nevoie de o examinare a danturii pentru a se sti exact de ce este nevoie. Toate aceste detalii de pot gasi si pe site-ul ImplantologieSector4.ro. Implanturile endostale sunt cel mai frecvent tip de implant.
Ce trebuie sa stii despre implanturi dentare endostale?
Medicul dentist sau chirurgul oral va stabili daca implanturile endostale sunt cea mai buna alegere pentru pacient. Impreuna cu un dinte lipsa – sau dinti – criteriile importante pe care ar trebui sa le indeplineasca sunt:
- sanatate generala buna;
- sanatate orala buna;
- tesut gingival sanatos;
- suficient os in maxilar;
- lipsa de dorinta in ceea ce priveste purtarea de proteze.
De asemenea, pacientul nu trebuie sa fie fumator. Important este ca acesta sa fie pregatit si constient de situatie astfel incat cateva saptamani sau luni el va trebui sa aiba grija de igiena sa orala. In acest fel, se poate finaliza complet procedura fara nici un fel de complicatii.
Clinica stomatologica din sector 4 | Implanturi dentare | ImplantologieSector4.ro
Daca medicul dentist considera ca implantul endostal nu este potrivit pentru pacient, atunci acesta ii poate propune un implant subperiostal, care presupune plasarea implantului pe sau deasupra maxilarului.
Un implant dentar este un post metalic atasat chirurgical la osul maxilarului pentru a sustine un dinte artificial. Odata plasat, un dentist restaurator sau chirurg oral monteaza un dinte de inlocuire pe implant.
Implanturile dentare au o rata mare de succes, dar unii oameni se confrunta cu esecul implantului dentar. Se estimeaza ca aproximativ 5-10 la suta din implanturile dentare esueaza, fie la scurt timp dupa o procedura, fie luni sau ani mai tarziu.