Ghimbirul – un remediu natural pentru organism

Ghimbirul este unul dintre cele mai des utilizate remedii naturale. Inca din cele mai vechi timpuri oamenii i-au descoperit beneficiile si proprietatile motiv pentru care, in prezent, medicii il includ intr-o alimentatie bogata si sanatoasa. Ghimbirul este un puternic antiinflamator care reuseste sa calmeze durerile dentare asa ca poate fi folosit cu incredere ori de cate ori este cazul. Se poate aplica direct pe locul dureros ori se poate consuma sub forma tincturii dizolvata intr-un pahar de apa.

Efectele sunt imediate, insa acest lucru nu ar trebui sa inlocuiasca vizitele in cabinetul medicului stomatolog.

Conform celor mai recente studii in domeniu, ghimbirul ajuta la prevenirea cancerului de colon. Ritmul de dezvoltare al formatiunilor canceroase este unul mult mai redus, aceasta proprietate venind mai ales in sprijinul oamenilor care au cazuri de cancer in familie si care sunt predispusi la aparitia acestei necrutatoare boli. Capsulele de ghimbir sunt la indemana tuturor gasindu-se in mai toate farmaciile. Sunt foarte usor de administrat fapt pentru care se situeaza in topul preferintelor pacientilor in detrimetrul pudrei de ghimbir, spre exemplu.

In cazul racelilor, lamaia merge de minune cu ghimbirul. Febra, durerile in gat, tusea, dar si durerile musculare dispar ca prin farmec. Pentru a preintampina o astfel de stare, medicii recomanda consumul unei cesti de ceai in fiecare zi odata cu aparitia primelor schimbari meteorologice. Toamna este extrem de inselatoare, iar temperaturile oscilante nu fac altceva decat sa puna presiune asupra organismului asa ca un remediu natural si eficient il reprezinta ghimbirul.

Corpul are nevoie din cand in cand si de cate o cura de detoxifiere pentru eliminarea toxinelor acumulate. Ceaiul de ghimbir reprezinta alegerea cea mai potrivita ajutand in acelasi timp la diminuarea disconfortului abdominal. Durerile menstruale sau crampele pot fi ameliorate simplu si rapid.

Nu in ultimul rand, starile de voma pot fi usor de combatut cu ajutorul ghimbirului. Pastilele pe baza de ghimbir din farmacie sunt cele mai recomandate in acest sens. Mai mult decat atat, gravidele care sufera de greata in primele luni, pot consuma cu incredere ghimbir in orice forma doresc. Starea generala se imbunatateste in mod vizibil ceea ce le permite sa isi desfasoare activitatile zilnice.

Close Comments

Comments are closed.