Frumusetea arhitecturala si istorica a Greciei

Grecia este cunoscuta mai ales pentru frumusetea sa naturala si pentru istoria sa fascinanta. Siturile arheologice antice, insulele nenumarate, plajele cu nisipul auriu dar si clima mediteraneana, fac parte din atractiile Greciei, una dintre principalele destinatii turistce din Europa. Pe langa capitala Atena, in top se alfa si Anticul Delphi si manastirile Meteora. Dar majoritatea oamenilor vin aici pentru a prinde un feribot spre insulele Santorin, Mykonos, Rhodos, Corfu si Creta, acestea fiind cele mai populare.

Acropolis este simbolul Atenei si al Greciei, dar si al civiliziatiei occidentale. Acropola este o movila stancoasa care se ridica in inima Atenei moderne, coronoata de trei temple magnifice din secolul al V-lea I. Hr. Cea mai cunoscuta este Parteonul, constituit initial din 58 de coloane, care sustin un acoperis, decoarate cu ornamente. Asa-numita Promenada Arheologica este o pasarela de doi kilometri si jumatate, care inconjoara Acropola si o leaga de celelalte atractii princupale ale orasului. Antica Agora, Kerameikos si Templul Zeului Olimp.

Deschis in 2009, Muzeul Acropolei este acum una dintre atractiile turistice cele mai vizitate din Atena. Proiectat de arhitectul elvetian Bernarn Tschumi, aceasta este o structura ultramoderna de sticla si otel, cu spatii construite special pentru a expune descoperirile vechi. Printre exponatele de top se numara Moschophoros, statuia unui tanar care transporta un vitel pe umeri, Caryatidis, sculturile figurilor feminine care un ridicat Erechtheion si marmura extren de controversata din Parthenon. De la cafeneaua-restaurant a muzeului, va puteti bucura de vederi uimitoare ale Acropolei.

Una dintre cele mai populare insule ale Greciei, Santorini, este cunoscuta pentru orasele Fira si Oia, care se afla pe coasta de Vest. Aceste orase sunt realizate din cladiri cubice, multe dintre ele transformate in hoteluri, sunt destinatii romantice, populare pentru nunti si luna de miere. Lucrurile de facut aici includ inotul si petrecerea timpului pe plajele de nisip negru, de origine vulcanica de pe coasta de sud si est, dar si vizitarea sitului arheologic Akrotiri, o asezare antica ingropata sub lava dupa eruptia vulcanica ce a avut loc in urma cu 3600 de ani. Insula are un aeroport si turistii dispun de feriboturi din portul Atenei, Piraeus.

Close Comments

Comments are closed.