Dieta IG a fost scrisa de un dietetician de origine franceza, precum si de un specialist in alimente. Potrivit autorilor, aceasta este singura metoda care ar fi eficienta pentru pierderea in greutate pe termen lung si a facut obiectul a numeroase studii stiintifice.
Totusi, conform autorilor, de multi ani, toti profesionistii din domeniul sanatatii au gresit sugerand diete cu continut scazut de lipide (grasimi) pentru a pierde in greutate.
Aceasta noua carte este, prin urmare, o actualizare a celei anterioare, deoarece noile studii stiintifice au confirmat efectele benefice ale acestei diete asupra kilogramelor si asupra sanatatii in general.
Autorul dietetician al acestei carti foloseste aceasta metoda de peste 2 ani impreuna cu clientii sai si a inregistrat rezultate impresionante. Obiective:
- Pierdere in greutate;
- Scaderea riscului de diabet, infarct miocardic, cancer, patologii oculare si pierderea auzului legata de varsta;
- Scaderea inflamatiei;
- Durata de viata crescuta.
Dieta IG se bazeaza pe marele principiu al indicelui glicemic al alimentelor. Asadar, trebuie consumate alimente care nu cresc brusc zaharul din sange, deoarece varfurile de zahar din sange favorizeaza depozitarea grasimilor.
Se spune ca alimentele cu un indice glicemic ridicat (alimente cu zahar, cereale rafinate, cartofi) stimuleaza apetitul si incurajeaza consumul de cantitati mari de alimente de care organismul nu are nevoie.
Pe langa recomandarile dietetice, autorii dietei IG ofera, de asemenea, o abordare cuprinzatoare (30 de minute pe zi de activitate fizica, gestionarea stresului, hidratare adecvata, ascultarea semnalelor de foame si de satietate, citirea etichetelor).
- Cele 10 porunci ale dietei IG
- Cel putin 3 fructe si 3 legume pe zi;
- Paine si cereale integrale, paine cu aluat, orez brun, orez basmati, fulgi de ovaz;
- Leguminoase de 2 ori pe saptamana;
- Nuci si fructe oleaginoase (alune, migdale) in fiecare zi;
- Peste de 2 pana la 3 ori pe saptamana;
- Carne, oua de 2 pana la 4 ori pe saptamana;
- Produse lactate cu moderatie;
- Ulei de masline si rapita (sau canola) pentru condimente si gatit (ideal presat la rece);
- Ascultarea semnalelor de foame si satietate;
- Placere si buna dispozitie.