Dieta Hollywood a fost popularizata de Judy Mazel in anii 80 fiind inca foarte populara in randul vedetelor, in special in Statele Unite. Ideea din spatele acestei diete este ca acumularea kg nu se datoreaza datorita consumului mare de alimente, ci pentru ca sunt consumate alimentele gresite la un moment nepotrivit. Ceea ce conteaza este cand si ce alimente se consuma.
Care sunt principiile adoptate in dieta Hollywood
- Aceasta dieta se bazeaza pe combinatii alimentare si pe principiul enzimelor digestive. Daca nu se respecta anumite reguli alimentare, alimentele nu sunt bine digerate si nu pot fi utilizate si procesate bine. Prin urmare, acestea sunt retinute de organism si se transforma in grasime.
- Aceasta dieta este impartita in trei faze cu o durata de cateva saptamani fiecare. Se asteapta ca femeile sa aiba o pierdere de 7 – 9 kg, in vreme ce barbatii pot ajuge sa piarda pana la 9 – 14 kg. Prima faza dureaza 3 saptamani. Prima saptamana se vor manca doar fructe dimineata, la pranz si seara (in special fructe tropicale, cum ar fi ananasul sau papaia). A doua saptamana incepe cu includerea produselor din cereale, cum ar fi painea si cartofii, precum si unele legume si unt, dar fructele raman principalul grup alimentar. In cele din urma, nucile, precum si carnea si fructele de mare sunt adaugate in cea de-a treia saptamana a primei faze.
A doua faza dureaza 2 saptamani. Mesele combinate pot fi acum consumate urmand aceste principii:
-
Fructele se consuma singure si nu se amesteca intre ele
-
Proteinele merg cu alte proteine si grasimi
-
Amoidonul merg combinat cu alti carbohidrati si acizi grasi
-
Grasimea poate fi consumata cu proteine
In cele din urma, a treia faza (saptamana a sasea) consta in consumul de mese „normale” o data pe zi, dar fructele raman in continuare baza.
Exista si o serie de alimente care trebuie evitate in timpul acestei diete pentru ca rezultatele sa fie unele pe masura asteptarilor: zaharul artificial, dulciurile, gemurile, bauturi zaharoase, ciocolata, fursecuri, bauturi dietetice, produsele lactate (lapte, branza, iaurt), sarea.