Despre necesitatea radiografiei dentare

Clinica stomatologica din Bucuresti

Adeseori, atunci cand mergem pentru o consultatie la medicul stomatolog, suntem indrumati sa facem o radiografie, a unui anumit dinte, a unui grup, sau a intregii arcade, existand de asemenea, radiografii panoramice sau ortopanoramice. Aceasta este foarte necesara si de ajutor pentru doctor, pentru ca ea furnizeaza informatii suplimentare despre starea pacientului, care nu pot fi stabilite in cadrul examenului clinic. Aceste noi date sunt esentiale pentru stabilirea unui diagnostic si pentru hotararea tratamentului ulterior.

Radiografia este in fapt o imagine bidimensionala a danturii noastre, obtinute in urma expunerii la un anumit tip de radiatie. Vederea in doua dimensiuni a unui element ce in realitate este tridimensional ajunge, uneori, sa fie considerat un neajuns, astfel incat in ultima vreme s-a dezvoltat un sistem radiologic digital ce este capabil sa transmita informatia obtinuta catre un computer, care va forma imaginea 3D a organului; insa aceasta metoda e inca folosita la scara redusa.

Radiografia dentara este recomandata in situatii precum carii interdentare, suspiciunea de infectie la radacina dintelui, fracturi dentare, sau alte afectiuni ascunse, la care doctorul nu are acces decat consultand imaginea de profunzime pe care o obtine datorita razelor X.

Unele persoane sunt reticente la acest tip de investigatie, datorita expunerii la radiatii, insa trebuie sa stim ca astazi aceasta nu mai presupune niciun risc, datorita tehnologiei performante pe care o gasim in majoritatea cabinetelor, care presupune o filtrare succesiva a razelor, ceea ce inseamna ca organismul nostru primeste in final o cantitate neglijabila de radiatii, cu totul inofensiva pentru sanatate.

VelvetDental este o clinica stomatologica din Bucuresti care ofera servicii complete, de la radiologie dentara la implantologie, pedodontie si cosmetica dentara. Aici te poti baza pe tratamentul de calitate oferit de echipa de medici specializati in diferite domenii ale stomatologiei, fara a te supune vreunui risc. Acceseaza site-ul si programeaza-ti o consultatie: http://velvetdental.ro

Show Comments

Comments are closed.