Dental Crown Health - Stomatologie pediatrica Bucuresti

Stomatologia pediatrica este stiinta care se ocupa cu vindecarea bolilor dintilor copiilor. Reuneste specialisti in stomatologie pediatrica pe care cei mai multi dintre voi ii numiti  “stomatologi pentru copii”. Un dentist pentru copii are grija de rezolvare cariilor si a altor tulburari, trateaza traume ale dintilor, detecteaza orice anomalii in pozitia maxilarelor sau a dintilor si efectueaza stomatologie in esenta preventiva.

Copilaria este o etapa a vietii de mare importanta pentru sanatatea orala. Cresterea normala, asumarea unor obiceiuri sanatoase de igiena si nutritie adecvate, pot opri dezvoltarea unor patologii legate de gura care pot afecta ale sisteme. Acesta este motivul pentru care la Dental Crown Health, stomatologie pediatrica Bucuresti, copiii sunt ingrijiti intr-un mod special. De la prima vizita, abordarea pacientului copil se face de grija, tratamentele stomatologice sunt efectuate sub supravegherea expertilor in stomatologie pentru copii, deoarece acest tip de tratament necesita cunostinte speciale pentru a se adapta abordarii terapeutice, doze si regimuri de dozare potrivite caracteristicilor copiilor. In plus, parintilor li se explica pur si simplu modul in care urmeaza sa se efectueze un tratament stomatologic.

Dintii temporari (de lapte) indeplinesc anumite functii importante, pe langa estetica: permit masticatia, fonatia si dezvoltarea corespunzatoare a maxilarelor. Daca dintele de lapte dispare, indiferent de motiv (carii sau traume), inainte de vreme, este necesar de a se pune un fel de dispozitiv care sa protejeze spatiul, astfel incat dintele permanent sa se dezvolte cum trebuie. Este o mare greseala sa credem ca dintii de lapte nu trebuie sa fie tratati deoarece vor cadea.

Prevenirea reprezinta cheia pentru sanatatea orala. Un dinte sanatos necesita o igiena corespunzatoare de la o varsta frageda: dintii trebuie sa fie curatati mai intai cu un tifon umed si, treptat, sa se includa utilizarea periei. Monitorizarea regulata de catre medicul stomatolog pediatru ofera alte chei ale succesului: revizuiri periodice, care permit detectarea precoce a cariilor si a altor tulburari; educatia copilului in dobandirea de deprinderi adecvate de curatare s.a.m.d.
Pentru mai multe informatii vizitati: www.stomatologiecopiisector3.ro.

Close Comments

Comments are closed.