Defectiunile majore care cauzeaza respingerea autoturismului la inspectia periodica in orice statie ITP

Inspectia tehnica periodica este obligatorie tuturor conducatorilor auto care doresc sa se simta in siguranta pe sosea si in acelasi timp sa respecte legislatia in vigoare, iar programarea la o statie ITP din sector 6 se va dovedi o decizie inspirata.

Inspectia tehnica periodica presupune verificarea autoturismelor ai caror conducatori auto doresc sa le utilizeze ca si mijloc de transport pe drumurile publice. Aceasta verificare are loc in statiile autorizate RAR. Exista situatii in care un autoturism poate fi respins la ITP, din cauza unor defectiuni majore pe care le prezinta sau daca nu intruneste standardele impuse.

Principalele motive pentru care autoturismul poate fi respins la operatiunea de inspectie tehnica periodica Bucuresti

ITP-ul este obligatoriu, iar pentru unii dintre conducatorii auto romani vine cu multe batai de cap. Aceasta inspectie atesta capacitatea autoturismului de a participa in conditii de siguranta la trafic. In Romania, ITP-ul se face o data la trei ani pentru autoturismele noi si la doi ani pentru cele cu o vechime de pana la 12 ani.

Anual, este necesara efectuarea ITP-ului la autoturismele care au depasit 12 ani, iar soferii de taxi si ride sharing sunt obligati sa faca ITP-ul o data la sase luni.

Cele mai importante motive pentru care conducatorii auto pot fi respinsi la ITP sunt:

  • Probleme cu franele – trepidatiile la franare si zgomotele ciudate trebuie sa le dea de gandit conducatorilor auto – s-ar putea sa fie nevoie sa rezolve unele probleme inainte de a se prezenta la ITP;
  • Seria de motor si caroserie greu vizibile – specialistii AlfaITP.ro recomanda conducatorilor auto ca, inainte de a se prezenta cu masina la ITP, sa se asigure ca seria de motor si caroserie sunt vizibile, in caz contrar nu vor primi acceptul;

Statie ITP din sector 6 | Inspectie tehnica periodica Bucuresti | AlfaITP.ro

statie ITP sector 6

  • Probleme cu sistemul de directie – este recomandat ca inainte de a se prezenta la ITP, conducatorii auto sa verifice sistemul de directie, mai ales daca au impresia ca volanul trage intr-o parte sau aud zgomote ciudate;
  • Probleme cu luminile si martorii aprinsi in bord – este adevarat ca functionarea defectuoasa a farurilor poate determina respingerea autoturismului la ITP, asa cum martorii aprinsi in bord pot fi responsabili de picarea acestui test.
Close Comments

Comments are closed.