De unde poti cumpara carti vechi si rare in Romania

Exista doua tipuri de cumparatori de carti vechi: primul este bibliofilul care iubeste sa citeasca si, mai ales, sa detina texte valoroase, vechi chiar si de sute de ani. Celalalt tip de cumparator, pe de alta parte, este interesat sa revanda textele de anticariat – a caror valoare culturala si economica o intelege bine – catre magazine specializate sau chiar colectionari privati.

In ambele cazuri, este vorba de o nisa de achizitie interesanta care, datorita tehnologiei digitale, a oferit, de aproximativ douazeci de ani, posibilitatea de a elimina distantele geografice si de a reduce timpul de cautare a textelor dorite.

Cum sa cumparati in siguranta carti second hand online?

Daca in vremurile analogice, cumparatorul tipic de carte veche trebuia neaparat sa cultive contactele si sa se informeze din gura in gura printre pasionatii din Romania si din strainatate (mai ales din Europa), pentru a gasi, de exemplu, o editie veche a Divinei Comedii sau un exemplar epuizat cu o valoare economica ridicata, astazi, cu ajutorul cataloagelor anticariatelor online specializate, cautarile sunt mult mai simple.

Timp de zeci de ani, cartile de epoca au fost limitate la tarabe si magazine accesibile mai ales comerciantilor; acum, insa, comertul electronic face ca bogatele cataloage digitale sa fie disponibile la nivel national si, bineinteles, in strainatate. Azi, pe piata din Romania exista anticariate, precum Printre Carti, care dispun de un stoc vast de carti tiparite – toate se pot numi carti second hand, insa unele dintre acestea sunt vechi si rare.

Carti second hand | carti ieftine | PrintreCarti.ro

Carti second hand

Specializat in carti de calitate, anticariatul PrintreCarti.ro ofera editii de arhitectura, arta, stiinta, istorie si literatura. Anticariatul a reusit sa adune pe rafturile sale zeci de mii de carti, pe care sa le vanda iubitorilor de lectura cu preturi accesibile si in stare foarte buna.

De altfel, segmentul cartilor ieftine, la mana a doua, este o nisa de excelenta, inclusiv in Romania. Astfel de carti sunt ieftine doar in ceea ce priveste pretul, inceea ce priveste valoarea textului multe sunt nepretuite.

Close Comments

Comments are closed.