De ce sa vizitati Moscova

In toate sezoanele si in orice moment al zilei, Moscova se lauda cu arta, istoria si maretia sa. Marea capitala rusa este casa pentru nenumarate monumente si locuri importante de vizitat. Ramasitele statului sovietic sunt imprastiate in jurul orasului. Monumentele ne amintesc de eroi cazuti si de batalii victorioase, in timp ce muzeele incearca sa analizeze si sa sintetizeze trecutul. Moscova nu se opreste din inspiratie, confuza, dezgustatoare sau incantatoare, dar va va surprinde mereu. Daca gigantismul sau te sperie, iti prezentam cele mai bune lucruri de facut la Moscova, indiferent de durata sederii tale (un weekend, 3-4 zile sau mai mult).

1. Luati metroul din Moscova

Acest sistem de metrou nu seamana cu altele din Europa.

Stalin a numit statiile „palatele poporului”, iar statiile de metrou din Moscova arata ca palatele. Ori de cate ori luati acest mijloc de transport, veti fi incantati. Veti fi surprinsi de candelabrele capricioase, magnificele ornamente de perete si stalpii de marmura. Fiecare statie are ceva exceptional. Statiile care nu trebuie ratate sunt Mayakovskaya, Prospekt Mira, Arbatskaya, Kievskaya, Komsomolskaya, Novoslobodskaya, Belorusskaya …

Retineti ca metroul din Moscova este adanc ingropat sub suprafata. Uneori nici macar nu puteti vedea sfarsitul scarilor rulante, in special la Park Pobedy, unde este cea mai lunga scara rulanta din lume, masurand 126 de metri. Noua milioane de oameni folosesc metroul din Moscova in fiecare zi.

2. Kremlin

Ca summit al puterii politice rusesti si odata centrul Bisericii Ortodoxe, Kremlinul nu este doar nucleul Moscovei, ci al intregii tari. De aici, conducatorii autocratici, dictatorii si presedintii moderni au facut tot ce este mai bun (sau mai rau) pentru Rusia. Acoperind dealul Borovitsky pe zona de nord al Moscovei, Kremlinul este inconjurat de ziduri inalte de 2.25 km lungime, cu Piata Rosie in afara zidului. Veti avea o frumoasa priveliste a complexului din Sofiyskaya, de cealalta parte a raului.

Inainte de a intra in complex, lasati lucrurile sub turnul Kutafya. Biroul de bilete este aproape de Gradina Alexandrovsky. Biletul de intrare (350 de ruble) include o vizita la cele cinci biserici muzeale si la Palatul Patriarhului, dar nu in Palatul Armor sau Muzeul Diamond pentru expozitiile de aici sunt platite separat. Este, de asemenea, posibil sa va rezervati vizita online la Kremlin.

Close Comments

Comments are closed.