De ce este periculoasa retractia gingivala si cand poate determina necesitatea interventiei de extractie masea

Din ce in ce mai multi pacienti sunt diagnosticati cu parodontoza, o boala care poate duce la necesitatea interventiei de extractie masea si extractie a dintelui, insa inainte de acest diagnostic, pacientii sufera de gingivita, de retractie gingivala si ulterior nu se mai poate face nimic pentru a salva respectivul dinte sau respectiva masea. Retractia gingivala este expunerea radacinii dintelui si se manifesta prin miscarea marginii gingivale spre apexul dintelui, din cauza resorbtiei de os alveolar si ligament parodontal.

In ce conditii poate conduce fenomenul de retractie gingivala la extractie masea?

Retractia gingivala poate fi clasificata in 4 clase. In cea de-a patra clasa, dintii si maselele care sunt incluse nu au sanse de a rezista mai mult timp fara a fi extrase sau fara sa cada pur si simplu. Placa bacteriana conduce la retractia gingivala, asadar nerespectarea programarii anuale la detartraj poate duce la pierderea dintilor. Depunerile de tartru reprezinta un alt motiv al acestui fenomen neplacut. Pe de alta parte, retractia gingivala este cauzata si de obiceiuri vicioase, de fumat, de consumul de alcool excesiv, dar si de presarea gigiei cu obiecte dure si de rosul unghiilor.

Se poate vorbi si de lucrari protetice care irita gingia si provoaca retractia gingivala, dar si dintii mult prea proeminenti care produc tesutul parodontal subtire. In urma unui examen radiologic un dentist bun ce reprezinta clinica stomatologica Elveto Dent cu sediul online la CabinetStomatologicSector2.ro poate da un diagnostic corect.

Retractia gingivala este insotita de dificultate in efectuarea periajului corect si eficient, de reducerea eficientei detartrajului, de cresterea riscului aparitiei cariilor si de lipsa increderii in sine a pacietului. Retractia gingivala poate fi tratata in cadrul cabinetelor stomatologice prin diferite tratamente chirurgicale ce presupun adaugarea de tesut.

Extractie masea | CabinetStomatologicSector2.ro

extractie masea

Daca tratamentul nu este eficient, atunci retractia gingivala poate duce la pierderea dintilor sau a maselelor si la necesitatea efectuarii unei extractii dentare, precum si la necesitatea inserarii unui implant dentar. Fara doar si poate, desprinderea si retragerea gingiilor de pe dinte trebuie sa fie un semnal de alarma pentru pacient care, macar in ultima clipa trebuie sa se prezinte la medicul specialist pentr un tratament eficient in acest sens.

Solutiile de pe piata care promit revenirea gingiei la forma initiala, pastele de dinti din reclamele TV ajuta numai la stoparea retractiei gingivale, in timp ce metodele “babesti” nu fac altceva decat sa contribuie la acest fenomen si sa grabeasca necesitatea extractiei dentare.

Close Comments

Comments are closed.