De ce apar sangerarile gingivale si cum ajuta detartrajul

De cele mai multe ori, oamenii nici nu baga in seama faptul ca, atunci cand se spala pe dinti, pe chiuveta raman urme de sange la fiecare periaj. Aceste mici sangerari sunt puse pe seama periajului, insa pot ascunde probleme mult mai grave. Sangerarea gingivala poate sa aiba cauze complexe si tratarea poate fi complicata, dar la fel de bine poate fi tratata sau prevenita foarte simplu, printr-o igiena orala corespunzatoare si un detartraj in sector 2, la Elveto Dent, efectuat in mod regulat.

Specialistii elveto-dent.ro sustin ca sangerarile gingivale sunt principalul factor care poate duce la aparitia parodontozei. In cadrul Elveto Dent, cabinet stomatologic Colentina, cauzele si efectele sangerarilor gingivale asupra sanatatii orale a pacientilor sunt explicate, iar solutiile de tratament sunt imediat instaurate.

De ce apar sangerarile gingivale si cum pot fi tratate

Sangerarile gingivale au cel mai adesea legatura cu placa bacteriana, cu bacteriile care se acumuleaza la baza gingiei. Sangerarile pot fi evitate daca anual sau de doua ori pe an pacientii se prezinta la cabinet pentru un detartraj si un periaj profesional. De cele mai multe ori, atunci cand sangerarile sunt oarecum abundente la fiecare periaj, pacientii incearca sa limiteze timpul alocat curatarii dintilor sau chiar sa limiteze spalarea acestora o singura data sau de doua ori pe zi.

Aceasta ocolire a periutei va duce la aparitia unui cerc vicios, si anume se vor forma si mai multe bacterii din cauza resturilor alimentare care raman in gura, bacteriile se inmultesc si agreseaza gingia, iar aceasta va sangera la fel de puternic. Cand gingiile sangereaza, zona trebuie igienizata foarte bine, pana cand sangerarea se reduce de la o zi la alta si dispare, gingia revenind la culoarea initiala roz.

Detartraj in sector 2 | cabinet stomatologic Colentina | elveto-dent.ro

detartraj in sector 2

Igiena orala deficitara este principala cauza de aparitie a sangerarilor gingivale, acumularea placii bacteriene, nefolosirea atei dentare si a dusului bucal, precum si aparitia gingivitei. In cazuri mai rare, sangerarile gingivale pot fi produse de unele modificari hormonale ce au loc in sarcina. Aceste sangerari trebuie tratate urgent, deoarece, in caz contrar, pot provoca aparitia parodontozei. Din fericire, sangerarile gingivale pot fi tratate cu usurinta, prin simpla adoptare a unor masuri corecte de igiena orala si prin ingrijirea zonei in mod corespunzator si constiincios.

Close Comments

Comments are closed.