Cum se desfasoara un tratament de endodontie si ce ar trebui sa stii despre acesta?

In momentul in care un dinte este bolnav, medicul dentist va face tot posibilul pentru a-l trata si a-l putea salva de la extractie. In unele situatii mai complexe, pentru a putea salva un dinte foarte cariat sau care prezinta o infectie la nivelul pulpei dentare, acesta va avea nevoie sa colaboreze cu un medic endodont. Acesta este un medic dentist specializat in diagnosticarea si tratarea partii interne a dintelui: pulpa dentara, nervii si canalele radiculare.

Cei care au nevoie de servicii de endodontie in sectorul 6 pot apela la clinica Plaza Dent, a carei echipa de medici este formata din stomatologi specializati in aproape toate ariile medicinei dentare.

Cand este necesar un tratament de endodontie?

Problemele dentare care anunta necesitatea unui tratament stomatologic specific endodontiei se pot manifesta sub diferite forme, de la existenta unor umflaturi sau carii, pana la inflamatii si infectii, dureri la nivelul gingiilor sau al ganglionilor limfatici.

Desi in cele mai multe cazuri, problemele endodontice pot fi tratate de un medic stomatolog generalist, in cazul in care procedura devine mai complexa, va fi necesara interventia unui medic endodont, care in Capitala poate fi gasit la clinica PlazaDent.ro. Inainte de a demara insa tratamentul endodontic, pacientul va fi nevoit sa efectueze cateva teste pentru a identifica zonele dureroase si pentru a determina daca durerea este superficiala sau profunda, ca de exemplu, o radiografie dentara.

Endodontie in sectorul 6 | clinica stomatologica din sectorul 6 | PlazaDent.ro

Endodontie in sectorul 6

Cum se deruleaza un tratament endodontic?

Odata stabilita starea dintelui si a nervului acestuia, medicul endodont poate trece la demararea tratamentului propriu-zis. Medicul de la Plaza Dent, o clinica stomatologica din sectorul 6, va incepe cu o anestezie locala, astfel incat pacientul sa nu simta niciun fel de durere.

Urmatorul pas consta in dezinfectarea zonei asupra careia se intervine, pentru a evita contaminarea cu saliva, apoi medicul va fora partea superioara a dintelui pentru a ajunge la nerv, iar canalele sa poata fi curatate manual sau mecanic. Intr-un final, medicul endodont va dezinfecta din nou zona, inclusiv canalele radiculare, pe care le va si sigila. Ultimul pas consta in restaurarea dintelui.

 

Close Comments

Comments are closed.