Cum sa va invatati adolescentul sa fie responsabil la volan

Se stie ca odata cu implinirea varstei de 18 ani, toti tinerii sunt nerabdatori sa dea examenul de permis si sa conduca prima masina. Parintii sunt destul de ingrijorati de acest lucru, insa daca va educati copilul corespunzator din timp, cu siguranta veti dormi mai linistiti cand acesta se va plimba cu masina prin oras.

Asigurari RCA

In primul rand, copiii mereu ii privesc pe parinti ca pe niste exemple demne de urmat. Pentru a avea un adolescent responsabil la volan, va trebui si dumneavoastra sa fiti o persoana responsabila, mai ales atunci cand sunteti cu el in masina. Nu conduceti repede, respectati regulile de circulatie si nu fiti nervosi.

Generatia tanara sta aproape non stop cu telefonul in mana. Copiii trebuie sa inteleaga ca odata ce sunt la volan, trebuie sa lase telefonul jos si sa nu il atinga cat timp se afla in miscare. Ultimele rapoarte ne arata ca folosirea telefonului la volan a produs de 6 ori mai multe accidente decat consumul de alcool.

Din clipa in care tanarul a implinit 18 ani, nu doar ca isi poate lua permisul de conducere, dar poate sa si bea alcool legal. Trebuie sa inteleaga foarte bine care sunt efectele condusului sub influenta alcoolului si sa nu faca asta niciodata.

Pe langa regulile de bun simt pe care adolescentul trebuie sa le cunoasca, explicati-i si ca masina trebuie intretinuta in permanenta. Invatati-l ca odata la 2 ani trebuie sa faca o inspectie ITP si in fiecare an are nevoie de asigurari RCA.

Pentru preturi RCA, accesati www.24rcaieftin.ro. Veti gasi cele mai bune oferte de pe piata pentru asigurari obligatorii pentru tineri soferi.

Close Comments

Comments are closed.