Cum sa scapati de carii

Cariile dentare in general sunt rezultatul faptului ca avem prea multe bacterii care produc acid in gura, iar acest lucru cauzeaza formarea cavitatilor. Spre deosebire de alte conditii medicale ce pot fi uneori genetice, cariile sunt cauzate de balanta foarte delicata dintre cauzele ce produc boli si activitatile de intretinere a sanatatii orale pe care le avem.

Daca stiti cum sa va spalati corect pe dinti, inseamnaca va spalati de cel putin doua ori pe zi, folositi atat dentara si de asemenea, folositi pasta de dinti ce contine fluor. Daca faceti toate acestea, sunteti pe drumul cel bun si sunt sanse mari sa aveti dinti sanatosi si fara gauri negre dureroase. Totusi, chiar daca respectati aceste lucruri cu strictete, exista cateva obiceiuri care va pot da peste cap sanatatea dentara, precum fumatul, bauturile acidulate, dulciurile dintre mese, evitarea unui cabinet stomatologic Bucuresti, fluxul de acid gastric sau medicamentele ce cauzeaza uscarea gurii.

Discutati cu medicul dentist cum sa va mentineti producerea de saliva la un nivel adecvat, deoarece aceasta va protejeaza impotriva cariilor, mentinand un nivel neutru al pH-ului in interiorul gurii. Daca folositi o apa de gura ce contine hypochlorit de sodiu va va ajuta, acesta omorand bacteriile si ridicand nivelul pH-ului, ceea ce reduce aciditatea.

Daca totusi nu ati reusit sa evitati formarea cariilor, sunteti asteptati la www.velvetdental.ro, un cabinet stomatologic ce isi trateaza pacientii cu drag si are o gama larga de proceduri medicala in portofoliu, de la tratarea celor mai mici carii si pana la instalarea unor coroane de zirconiu.

Close Comments

Comments are closed.