Cum sa opresti un copil din muscat

Trebuie sa recunoastem, nu este prea distractiv sa stam in preajma unui bebelus care musca. Si chiar daca un copil care musca nu are neaparat un comportament anormal, alti copii si parinti probabil nu vor accepta asta. Acest lucru este insa ceva destul de intalnit la bebelusi sau la copii in primii lor ani de viata.

Patuturi lemn 70×140 cm

Care sunt motivele pentru care copiii musca?

-Durere din cauza dentitiei. Cand bebelusii musca, acest lucru se intampla, de cele mai multe ori, din cauza eruptiei dintilor, iar muscatura ii scapa putin de durere.

-Exploreaza lumea. Sugarii si copiii isi folosesc gura pentru a explora lumea. De aceea, cele mai multe lucruri pe care le ating ajung in gura lor.

-Cauta o reactie. Copiii mici experimeanteaza ceea ce provoaca reactii la colegii lor sau la adulti. Daca ei musca un prieten si aud un tipat, pot fi intrigati de acea reactie, fara sa stie ca muscatura lor este dureroasa pentru alta persoana.

-Cauta atentie. Muscand, poate fi un mod de a cauta atentie, de catre unii copii mici. Cand un copil se simte ignorat, ei pot face aproape orice pentru a obtine iar atentia. Odata ce reuseste, isi poate continua comportamentul, chiar daca atentia primita nu este neaparat una pozitiva.

-Se simte frustrat. Muscatul si lovitul sunt cai prin care un copil se afirma. In cazul in care un copil se simte frustrat sau scapat de sub control si nu isi pot exprima sentimentele, vor actiona prin muscaturi.

Deci ce poate face un parinte pentru a descuraja acest tip de comportament la un copil?

-Incurajeaza utilizarea cuvintelor. Alte modalitati de a exprima frustrarea sau furia includ o imbratisare a unui animal de plus sau o perna pe care sa o loveasca.

Uneori, scurtarea unor activitati pe care i le impuneti celui mic s-ar putea sa previna aparitia frustratii si a comportamentelor daunatoare.

-Dati-i copilului suficienta atentie. Acordati-i suficient timp in decursul unei zile ca sa nu muste pentru a obtine acest lucru. Extra atentie este importanta mai ales atunci cand copilul trece printr-o schimbare majora in viata sa.

-Folositi consecinte consistente. Daca vedeti ca cel mic musca, dati-i o mica pedeapsa precum sa ii luati o jucarie.

Aceasta problema, cu putin efort si atentie din partea parintilor poate disparea. Daca inca nu aveti un copil, este bine sa stiti cum sa preveniti acest tip de comportament.

De asemenea, daca sunteti pe cale sa faceti un copil, va recomandam sa cumparati cadite bebe si patuturi lemn 70×140 cm de pe www.bebejunior.ro.

Close Comments

Comments are closed.