Cum sa iti accelerezi metabolismul pentru a slabi?

Metabolismul este un set de reactii chimice care au loc in organism si care determina dezvoltarea si functionarea corespunzatoare a organismelor vii. Este rata metabolica care are un impact semnificativ asupra reglarii greutatii corporale.

Persoanelor cu metabolism prea lent le este mai greu sa slabeasca in comparatie cu persoanele care au un metabolism rapid. Mai simplu spus, se poate spune ca cu cat metabolismul este mai rapid, cu atat se vor arde mai multe calorii. Modificand stilul de viata, se poate influenta cumva rata metabolica.

Ce alimente trebuie consumate pentru a accelera metabolismul?

Exista multe alimente care afecteaza rata metabolica atunci cand sunt consumate. Compusii continuti in ele regleaza viteza de transformare a grasimilor, carbohidratilor si proteinelor. Astfel, ele joaca, de asemenea, un rol in cresterea cheltuielilor energetice.

Cu toate acestea, in acest moment trebuie remarcat faptul ca pentru a pierde in greutate in mod eficient, cerinta de baza este asigurarea unui echilibru caloric semnificativ, negativ al dietei. In caz contrar, includerea produselor de accelerare metabolica in meniul zilnic va fi insuficienta.

  • Ceai verde

Ceaiul verde este o sursa de compusi bioactivi clasificati ca polifenoli. In plus, ceaiul verde contine cofeina (desi mai mult se gaseste in ceaiul negru). Studiile in vitro au aratat ca ceaiul verde poate creste termogeneza si consumul de energie. Oamenii de stiinta au descoperit un efect benefic asupra cresterii metabolismului atunci cand se beau aproximativ 2-3 cani de ceai verde pe zi.

  • Cacao si ciocolata neagra

Cacao si ciocolata neagra sunt produse considerate a fi unele dintre cele mai sanatoase din lume. Se caracterizeaza printr-un continut ridicat de acizi grasi care promoveaza sanatatea, fibre alimentare, cofeina, teobromina si polifenoli, precum catechinele si epicatechinele.

Cercetarile au aratat ca un consum regulat de ciocolata neagra, cel putin 30 g pe zi, timp de cel putin 4 saptamani are un efect benefic asupra greutatii corporale si indicelui de masa corporala (IMC).

  • Chilli

Exista credinta ca un consum regulat de ardei iute poate creste eficacitatea pierderii in greutate, totul datorita capsaicinei prezente in acest produs. Intr-adevar, studii stiintifice individuale arata ca ardeiul iute prezinta proprietati de slabire datorita consumului crescut de energie si termogenezei.

Din pacate, oamenii de stiinta sugereaza ca dozele de ardei iute/capsaicin necesare pentru a accelera semnificativ metabolismul sunt relativ mari si foarte adesea greu de a fi tolerate.

Close Comments

Comments are closed.