Cum sa investiti in dezvoltarea personala

Cand investiti in dezvoltarea personala, va asumati responsabilitatea pentru viata, imprejurarile si fericirea voastra. Voi deveniti agentul, facatorul si cel care efectueaza. Daca, pe de alta parte, ramaneti pe loc si nu faceti efortul de a va ocupa de viata pe care ati stabilit-o initial, evenimentele va pot afecta. Daca sunteti nepregatit si nu proactiv, veti ajunge sa reactionati, mai degraba, decat sa influentati ceea ce se intampla in jurul vostru. Ar fi ca si cum ati fi pe o barca care incepe sa se scufunde. Daca nu v-ati pregatit pentru aceasta posibilitate, veti fi incurcati de salvarea de la inec si veti intra in panica sperand sa nu va scufundati. Daca, totusi, anticipati ca s-ar putea intampla acest lucru, aveti instrumentele potrivite, veti remedia scurgerea, veti asigura vasul si veti continua calatoria. Doua raspunsuri foarte diferite la acelasi obstacol. Nimic nu este garantat sau nu merge intotdeauna fara probleme asa cum a fost planificat. Avand in vedere aceasta incertitudine, pentru a va face viata sa functioneze, trebuie sa planificati, sa stabiliti obiective, sa va pregatiti sa intrati in joc ca fiind cel mai bun.

De unde incepeti?

Inca o data incepeti cu voi insiva. Investiti in dezvoltarea personala si lucrati la a fi cel mai bun. Cand faceti asta, totul se rezolva intr-o maniera aparent fara efort – relatiile voastre, munca, viata de familie si sentimentul vostru de bine. Acest lucru nu inseamna ca nu exista provocari si obstacole. Intotdeauna exista. Inseamna doar ca sunteti mai bine pregatiti pentru a le rezolva.

Cum puteti sa va descurcati?

Stabiliti un plan de actiune pentru dezvoltarea personala sau o lista de verificare a lucrurilor pe care sa le urmati. Acesta poate fi flexibil si poate servi drept ghid sau contur pentru ceea ce doriti sa realizati. Scrieti un jurnal sau grafic, pentru a va putea monitoriza progresul.

Puteti crea orice fel de plan sau program care sa se potriveasca cu gusturile si nevoile voastre. Partea importanta este de a lua o decizie constienta de a va implica activ in dezvoltarea personala. Fiti intotdeauna dispusi sa va dezvoltati, sa va mentineti o minte deschisa si sa invatati lucruri noi.

Close Comments

Comments are closed.