Cum sa gasiti masina care se va potrivi exact nevoilor familiei

Cumpararea primei masini poate fi un lucru dificil. Cum sa gasiti masina care se va potrivi exact nevoilor familiei? Este nevoie doar de putina cercetare si planificare. Daca stiti tipul de masina dorit, puteti decide daca doriti sa cumparati o masina noua sau sa cumparati o masina folosita.

Pasul 1. Evaluati nevoile

„Masina potrivita” depinde de ceea ce va asteptati de la aceasta. Pentru cei care au nevoie de un vehicul pentru uz zilnic, ar trebui sa primeze functionalitatea acestuia. Iata cateva aspecte practice de care trebuie sa tineti cont:

– Cati pasageri trebuie sa transportati?

– Faceti zilnic mai multi kilometri si, din aceasta cauza, economia de combustibil este importanta?

– Aveti nevoie de tractiune integrala?

– Ce caracteristici de siguranta sunt importante?

– Ce capacitate de incarcare aveti nevoie?

– Veti folosi scaune de masina pentru copii?

– Aveti garaj sau spatiu de parcare?

Pasul 2. Stabiliti bugetul

Daca nu platiti cash pentru masina, va trebui sa va ganditi la finantarea achizitiei sau la un contract de leasing. Cat de mult va puteti permite sa alocati ratei pentru masina in fiecare luna? In mod normal rata lunara nu trebuie sa depaseasca 15% din salariu. O masina folosita va fi mai putin costisitoare, insa, si la aceasta ar trebui sa se aplice aceeasi regula. De asemenea, ar trebui sa calculati cu 7% din venitul lunar pentru a acoperi costurile de combustibil si de asigurare. Calculand bugetul, va va ajuta la negociere.

Pasul 3. Decideti daca vreti sa inchiriati sau sa cumparati

Leasingul sau cumpararea unei masini au avantaje si dezavantaje si, in functie de ce hotarati in legatura cu acestea, va poate ajuta sa hotarati pe ce cale sa mergeti.

De exemplu, un contract de leasing necesita putini bani si are rate lunare mai mici. Pe de alta parte, achizitionarea in rate a unei masini este mai scumpa initial, iar platile lunare sunt mai mari.

Daca aveti deja o masina in minte, ar trebui sa cautati si alte vehicule din aceeasi clasa pentru a va asigura ca nu ati trecut cu vederea o alegere mai buna. Puteti face acest lucru prin alegerea aceluiasi tip de vehicul si compararea parametrilor importanti. Odata ce stabiliti criteriile, puteti verifica cu usurinta informatii detaliate despre preturi, specificatii si caracteristici. De asemenea, puteti compara vehiculele pe care le-ati ales pentru a vedea mai usor caracteristicile si specificatiile.

Close Comments

Comments are closed.