Cum sa alegi cele mai bune servere second-hand

De cele mai multe ori, alegerea unui server second-hand este mai dificila decat alegerea unor desktop-uri normale. Cei interesati de achizitionarea unor servere trebuie sa citeasca foarte atent randurile urmatoare, pentru a sti la ce sa fie atenti, astfel incat sa faca cea mai buna investitie, una de care sa fie foarte multumiti.

Programele si aplicatiile care urmeaza sa fie folosite

Un prim detaliu care conteaza foarte mult este reprezentat de programele si aplicatiile care urmeaza sa fie folosite cu ajutorul serverelor, intrucat exista unele care au nevoie de mai multa memorie sau putere de procesare decat altele. In functie de nevoile personale, se pot alege microservere care au 8 GB RAM si un procesor de tip E3 sau servere rackabile, care sunt dual socket si care au peste 32 GB RAM.

Solutiile de stocare

Dupa ce persoanele care au nevoie de un server isi analizeaza nevoile vor sti, cu siguranta, care este tipul de stocare de care au nevoie. De exemplu, pentru cei interesati de rapiditate in privinta procesarii datelor, serverele SSD sunt ideale. Ele pot fi obisnuite, de tip desktop, ceea ce inseamna ca trebuie sa suporte in mod obligatoriu solutii de stocare non-brand si sa aiba o interfata SATA. In ceea ce priveste SSD-urile brand, pentru ele trebuie in mod obligatoriu verificata compatibilitatea cu controllerul pentru a reprezenta o investitie buna. La pol opus, cei care au nevoie de fiabilitate mai ridicata pentru solutiile de stocare exista serverele HDD pe SAS. Acestea sunt mult mai rapide decat prima categorie, insa, in acelasi timp, pot fi si putin mai costisitoare.

Numarul de useri care se pot loga pe un server

Un alt detaliu important pentru alegerea unor servere bune este numarul de useri care se poate loga la acelasi server. De exemplu, in cazul firmelor, este foarte important ca serverul sa permita acces de logare pentru cat mai multi angajati, astfel incat activitatea sa se poata desfasura in conditii optime.

Sistemul de operare

Cei care iau in considerare alegerea Windows Server pentru nevoile personale, trebuie sa se gandeasca la cati useri urmeaza sa foloseasca serverul. Pe piata exista mai multe modele de sisteme de operare din care se poate alege: Foundation, care permite logarea la acelasi server a maximum 15 utilizatori; Essentials, care este ideal pentru cel mult 25 de utilizatori; Standard, perfect pentru firmele mijlocii; respectiv Datacenter, un sistem de operare care a fost creat special pentru firmele mari.

Calculatoare ieftine, servere second-hand si altele | calculator-ieftin.ro

server second-hand

Pe site-ul calculator-ieftin.ro exista o gama larga de calculatoare ieftine si servere interesante pentru cat mai multe tipuri de utilizatori. Cei care isi doresc sa investeasca in propria afacere trebuie sa isi stabileasca nevoile foarte bine inca de la inceput, iar astfel vor putea achizitiona cele mai bune produse pentru ei.

Close Comments

Comments are closed.