Cum pot face fata parintii comportamentului agresiv al copiilor

Cand apare comportamentul agresiv la copii exista adesea o dificultate in exprimarea si gestionarea corecta a emotiilor. Bagajul lor emotional este foarte mic, asa ca exprima totul prin furie.

Poate ca ceea ce se afla in spatele acestui comportament este tristetea, nesiguranta, stima de sine scazuta, respingerea etc.

Un copil care se manifesta astfel in mod continuu este un copil care sufera, inseamna ca se intampla ceva.

Prin urmare, parintii mai degraba decat sa se concentreze asupra gestionarii situatiei, este mai important sa afle cauza – daca nu cunosc motivul, cu greu vor putea actiona.

De asemenea, ar fi bine sa faca un studiu despre relatia dintre ei si copil acasa si cum ii percepe el pe parinti. De multe ori copilul imita comportamentul celor din familie. Daca acestia ii vorbesc cu furie si sunt agresivi, nu poate fi surprinzator ca si el se comporta astfel.

Un alt lucru pe care parintii il pot face este sa afle ce fel de filme vizioneaza sau ce jocuri video joaca pe consola, pe telefonul mobil sau pe computer. Din nou se aminteste de ideea ca imita ceea ce vede in jurul sau. Violenta? Agresivitate?

In cazul in care aceasta agresivitate este excesiva si disproportionata, de exemplu copii care tipa, musca si chiar lovesc parintii, fratii sau colegii de scoala, cu siguranta acestia vor avea nevoie de ajutorul unui profesionist. Nu sunt comportamente care pot fi considerate obisnuite, dimpotriva.

  • Corectarea comportamentului agresiv

Pentru buna gestionare a acestui comportament si pentru a incerca corectarea lui, parintii trebuie sa stabileasca intotdeauna limitele corespunzatoare. Nu trebuie sa tolereze astfel de atacuri si acest lucru ar trebui sa fie clar din copilarie.

Vor corecta aceste comportamente inca din primul moment in care apar si intotdeauna cu respect. Pentru a stabili limita, nu trebuie sa tipe, sa loveasca sau sa ameninte. Ceea ce trebuie sa faca este sa trimita un mesaj clar ca aceste comportamente nu sunt tolerate.

De asemenea, este foarte important ca parintii sa-i ofere copilului o solutie si / sau o alternativa, astfel incat acesta sa se poata exprima prin altceva decat furie, insulte, loviri sau agresivitate.

Close Comments

Comments are closed.