Cum poate tratamentul canalului radicular sa amelioreze durerea dentara?

Cand auziti de `tratament de canal radicular`, probabil ca anxietatea ajunge la cote maxime. Dar, in ciuda reputatiei lor, tratamentele la nivelul canalelor radacinilor pot oferi mult confort fara nicio durere suplimentara fata de cea suferita deja. Iata ce ar trebui sa stiti despre tratamentul de canal radicular pentru a indeparta orice urma de frica!

In mod obisnuit, oamenii au nevoie de un tratament radicular atunci cand pulpa, care este stratul moale din spatele smaltului si dentinei dintelui, devine infectata. Pulpa este, de obicei, infectata din cauza unei degradari prelungite sau atunci cand este expusa din cauza unui dinte rupt sau crapat, a unei coroane defecte sau in urma unei traume. In plus, este posibil sa fie nevoie de un astfel de tratament din cauza unui abces.

Daca va confruntati cu gingii umflate si sensibile, decolorarea dintilor si durere, este posibil sa aveti un dinte infectat. Daca observati oricare dintre aceste simptome, contactati imediat medicul dentist pentru ca situatia se incadreaza in categoria de urgente stomatologice

In primul rand, vi se va face o radiografie pentru ca specialistul sa poata examina cu atentie zona pentru a determina care este procedura de interventie corecta. Inainte de inceperea tratamentului zona va fi amortita cu ajutorul unui anestezic, astfel incat nu veti simti nicio durere in timpul procedurii. Apoi, se va face o mica deschidere in dintele infectat, se vor curata toate tesuturile infectate din zona si se va umple cavitatea cu o substanta numita gutta-percha care are rolul de a actiona ca si material de sigiliu al zonei. In cele din urma, deasupra se va plasa o plomba pentru a sigila total canalul radacinii.

Urgente stomatologice | plazadent.ro

urgente stomatologice

Este posibil sa va confruntati cu disconfort, durere si umflaturi in zilele de dupa procedura, dar in afara de asta, dintele ar trebui sa revina la functionalitate completa. Daca pacientul prezinta sezatie de durere excesiva sau umflaturi, este recomandat sa contactati imediat medicul dentist!

Daca alegeti clinica dentara din Drumul Taberei, nu ar trebui sa aveti nicio teama de un astfel de tratament. Chiar daca pare a fi infricosator, intreaga echipa medicala care va va prelua, va face tot posibilul sa aveti parte de un confort sporit inainte, in timpul si dupa tratamentul de endodontie la microscop. Contactati cu incredere echipa, accesand plazadent.ro! 

 

Show Comments

Comments are closed.