Cum iti poti orienta patul in functie de Feng Shui ?

Daca suferi din cauza problemelor cu somnul, primul lucru la care ar trebui sa te gandesti- Feng Shui. Orientand corect patul in care dormi, vei reusi sa fii mai zen. Dar oare ce inseamna Feng Shui si cum ar trebui sa aplici principiile sale la tine in dormitor?

Ce inseamna Feng Shui? Feng Shui nu este nici numele unui fel de mancare japonez, nici al unei marci de pantofi. Este vorba despre o arta chinezeasca care inseamna « vant si apa » si care consta in armonizarea incaperilor din casa ta cu scopul de a profita la maximum de energia pozitiva de aici.

Orientand patul de la tine din dormitor intr-un anumit fel, vei reusi astfel sa echilibrezi fortele, dar vei favoriza in acelasi timp o mai buna circulatie a energiilor, care va avea doar efecte benefice asupra somnului tau.

Cum trebuie deci sa iti orientezi patul in functie de filozofia Feng Shui?

Este foarte important sa incepi prin a indeparta pe cat posibil patul de usa de la intrare. Fa in asa fel incat picioarele sale din fata sa nu fie paralele cu usa de la intrare.

Tablia patului ar trebui sa fie asezata pe un perete. In acelasi timp, este foarte important ca atunci cand stai in pat sa vezi usa de la dormitor. In mod inconstient, vei fi mai linistit atunci cand vezi cine intra sau cine iese.

Patul nu ar trebui sa fie plasat intre usa si perete, nici intre doua ferestre, nici sub o fereastra. Fereastra reprezinta miscarea lui ch’i si ch’i reprezinta sufeltul uman. Nu vei putea dormi intr-un loc in care circula energia ch’i.

La ce alte trucuri trebuie sa recurgi pentru a avea un dormitor Feng Shui?

Pentru a maximiza cat mai bine energia de la tine din dormitor, mai poti apela la alte cateva trucuri. Arta Feng Shui recomanda astfel sa eviti, sa elimini chiar cablurile din dormitor.

Acest lucru poate cauza blocaje de energie si somnul iti va fi astfel perturbat. Evita de asemenea culorile calde pentru peretii dormitorului. Culorile mai reci sunt cele mai potrivite aici.

Mai poti pune pe perna ulei esential de lavanda pentru a te bucura de cel mai odihnitor somn cu putinta.

Close Comments

Comments are closed.