Cum folosim corect ata dentara

Stomatolog in Grivita

Utilizarea corecta a atei dentare reprezinta o etapa esentiala in asigurarea unei igiene orale corespunzatoare zilnice. Desi aceasta operatiune dureaza doar cateva minute si aduce beneficii importante, multe persoane o evita sau nu stiu sa o execute asa cum ar trebui. Ea este foarte importanta pentru mentinerea sanatatii dintilor si ne poate scuti de mari batai de cap si de durere. Pe de alta parte, folosirea incorecta a atei dentare poate fi daunatoare si dureroasa si de aceea trebuie sa stim care sunt regulile pe care ar trebui sa le aplicam in acest sens.

Periajul dentar curata doar suprafetele dintilor pe care se acumuleaza placa dentara atat de nociva pentru sanatatea danturii. Aceata este un cumul de bacterii si alte substante provenite din saliva, care se depun pe dinti si gingii si in timp acestea degaja acizi care ataca smaltul dintilor, conducand la carii. In timp, o igiena defectuoasa, care presupune un periaj incorect si omiterea utilizarii atei dentare conduce la depuneri de tatru, care favorizeaza bolile parodontale. Acestea se manifesta initial la nivelul gingiilor si sunt principala cauza a pierderii dintilor.

Astfel, pentru a lupta cu acesti factori de risc, periajul dentar nu este suficient, pentru ca bacteriile se regasesc pe portiunile laterale ale dintilor, acolo unde periuta de dinti nu are acces, ceea ce face ca singura modalitate de a curata aceste spatii sa fie ata dentara. Astfel putem indeparta placa bacteriana depusa in spatiile interdentare. S-a demonstrat faptul ca persoanele care nu utilizeaza ata au acumulari mult mai mari de tartru si placa dentara decat cele care se ingrijesc de acest aspect. De aceea, multi dintre medicii stomatologi considera chiar ca utilizarea atei este mai importanta decat periajul, insa, desigur, combinarea celor doua metode de curatare reprezinta varianta optima de mentinere a unei bune igiene orale. Intotdeauna vom executa intai un periaj dentar de minimum doua minute si apoi o curatare cu ata dentara.

Daca totusi nu ati folosit inca aceasta metoda de igienizare si va temeti ca ar putea exista riscul unor sangerari la prima utilizare, atunci este bine sa cereti sfatul medicului dentist pentru a va indruma. La Dentosmile, ai mereu la dispozitie un stomatolog in Grivita, care te va ajuta sa iti ingrijesti dantura. Acest cabinet stomatolog in sector 1 poate fi accesat si pe site-ul www.dentosmile.ro.

Close Comments

Comments are closed.