Culori si materiale in designul bucatariei

Atunci cand se planifica noile culori pentru bucatarie este important sa se tina cont de zonele adiacente de unde aceasta poate fi vazuta – mai ales atunci cand bucataria este deschisa catre alte camere din casa.

A spune ca griul inlocuieste albul inseamna totusi prea mult, insa se poate spune ca acesta castiga teren anul acesta.

  • Contraste intre alb si negru

Pentru cei care cauta contraste, acesta este un clasic care revine in mare forta. Pentru a realiza acest lucru, sunt folosite tot felul de detalii, chiar si in aparatele de uz casnic. Nu este necesar ca nuanta cu care se face contrastul sa fie alba, exista si alte optiuni, desi aceasta predomina.

  • Alb si lemn

Este o tendinta care a fost consolidata in ultimul an si care continua si anul acesta. Cei care opteaza pentru aceasta combinatie o fac in mare parte din cauza caldurii oferite de tonurile lemnului comparativ cu un alb care pentru multi este o culoare ceva mai rece.

  • Finisaje mate

Pana acum, finisajele lucioase au fost cele care au predominat, dar tonurile mate au venit in mare forta. Principalul dezavantaj al acestui tip de finisaj sunt urmele de amprenta. Acestea sunt foarte usor de marcat si ar trebui sa se foloseasca o carpa foarte frecvent pentru a avea bucataria perfecta. Prin urmare, daca aceasta tendinta este pe placul proprietarilor, trebuie sa caute un material cu un finisaj mat si anti-amprenta.

  • Blaturi din cuart si portelan

Blaturile sunt inca unul dintre acele elemente capabile sa determine stilul unei bucatarii. Din acest motiv si, de asemenea, deoarece suprafata va fi utilizata cel mai mult, trebuie sa fie o decizie luata in considerare.

Blaturile din cuart si portelan, continua sa castige teren in acest domeniu. Ofera design si cu fiecare noua inovatie isi sporesc rezistenta deja considerabila.

  • Verdele plantelor din bucatarie

Exista multi oameni care cauta sa dea o nota de culoare si viata bucatariilor. Mai ales in acele albe care au un design ce poate fi impersonal.

Utilizarea plantelor este salvarea in acest scop. Nu se face referire doar la cele folosite ca decor in interiorul unui ghiveci, ci si la cele care sunt folosite pentru gatit. Patrunjel, rozmarin, frunze de dafin sunt cateva exemple. Este unul dintre acele mici detalii care pot influenta foarte mult rezultatul final.

Close Comments

Comments are closed.