Construieste-ti singur un obiect mobilier

Daca nu sunteti o persoana descurcareata si interprinzatoare si nu poti construi o piesa de mobilier dupa un o schita si un plan, atunci cel mai probabil va trebui sa cumperi de-a gata respectivul produs. Nu trebuie sa iti fie teama sa recunosti ca nu te pricepi sa realizezi, home-made, o piesa de mobilier, pentru ca nu toti au acest spirit descurcaret. Totusi, daca urmezi cateva principii de baza si ai incredere deplina in planurile si intuitia ta, totul va merge foarte bine . Elementele care trebuie puse cap la cap se refera la elaborarea unui plan initial. Pentru acest lucru trebuie sa urmezi un desen masurat sau un model generat de un computer.

Ulterior, trebuie sa luati in considerare atat functionalitatea precum si tamplaria. Un design poate arata foarte bine pe hartie, insa lipsa rezistentei de baza, a practicabilitatii precum si a stabilitatii respectivului obiect mobilier, il va face inutil intr-o locuinta. Atunci cand o piesa de mobilier isi pierde din stralucire si incepe sa se decojeasca materialul, nu intotdeauna cea mai buna varianta este sa il arunci. Cu un astfel de obiect mobilier „iesit din uz”, se pot realiza adevarate opere de arta, prin reconditionare.  In momentul in care se elaboreaza un plan de lucru trebui ca toate detaliile sa fie luate in calcul.

Construirea „de la 0” a unui obiect mobilier fara a avea un plan bine pus la punct este o raritate, insa nu inseamna ca nu poate fi construit. Un obiect mobilier de calitate are la baza constructiei un plan de lucru. Planul va va ajuta foarte mult la ansamblarea pieselor necesare mobilierului.  Un design poate incepe cu o simpla schita pe o foaie de hartie, dar in cele din urma acele idei schitate pe foaie trebuie sa capete contur si in realitate. Va dorim spor la treaba!

Close Comments

Comments are closed.