Conditii periculoase asociate cu frigul de iarna

Iarna este ca si instalata, doar ca mai lipseste zapada abundenta. In functie de locatie, multi dintre oameni intalnesc deja conditii meteorologice specifice. Indiferent de vreme, oamenii trebuie sa plece si sa se intoarca acasa, ca atare, trebuie sa fie pregatiti sa conduca in toate tipurile de conditii, fie ca este ceata, zapada sau gheata.

Ceata se formeaza atunci cand aerul rece si dens din zonele inalte coboara in zonele joase. Pe masura ce aerul rece se acumuleaza, temperatura ambientala scade, astfel se creeaza ceata. Soferii trebuie sa se astepte la vizibilitate redusa si sa aprinda luminile specifice ale masinii, sa incetineasca si sa creasca distanta pana la masina din fata.

Zapada se formeaza atunci cand vaporii de apa din aer ingheata si creaza mici cristale de gheata. Unele riscuri comune asociate cu conducerea pe zapada includ vizibilitate si tractiune redusa, control mult mai mic si distanta de franare crescuta. Cand zapada se topeste si ingheata din nou, soferii intampina conditii de drum si mai periculoase. Intersectiile, zonele cu trafic mare si punctele umbroase care au fost expuse la lumina directa a soarelui la inceputul zilei, toate sunt predispuse la gheata in urma topirii si reinghetarii zapezii. In acceste conditii, soferii ar trebui sa reduca viteza, sa franeze moderat si sa creasca distanta pana la urmatoarele vehicule aflate in trafic.

O alta conditie periculoasa asociata cu vremea de iarna este gheata. Nu doar parbrizul si suprafata masinii ingheata atunci cand temperatura este foarte scazuta, dar si soseaua. O sosea inghetata este asemenea unui patinoar pentru masini, iar frana brusca ori schimbarea directiei de mers a vehiculului poate avea efecte absolut nedorite pentru participantii la trafic: alunecarea masinii in alte masini aflate pe sosea sau chiar in afara partii carosabile.

Tractari masini in Bucuresti | tractari auto | alotractari.ro

tractari masini in Bucuresti

Soferii ar trebui sa fie extrem de precauti atunci cand conduc in aceste conditii. Distanta mica de franare sau controlul directional extrem de slab, cu posibilitate ridicata de derapaj, cresc considerabil sansele unui accident. Desi nu este de dorit, daca inevitabilul se intampla, apelati imediat la o companie de tractari masini in Bucuresti, cum este Alo Tractari, pentru a scapa ieftin si rapid de stresul unui derapaj neasteptat. Pe site-ul https://alotractari.ro/ veti gasi mai multe informatiile despre tractari auto si toate celelalte servicii puse la dispozitie de Alo Tractari!

Close Comments

Comments are closed.