Cinci lucruri pe care trebuie sa le stii despre fatetele dentare

Fatetarea dintilor este o tehnica de ultima generatie prin care medicii stomatologi isi ajuta pacientii sa aiba un zambet perfect. Pentru a corecta diferite probleme de ordin estetic la nivelul dintilor pacientii pot apela la fatete dentare, prin care acopera partea frontala a danturii si corecteaza problemele de pozitionare, decolorare sau alte mici defecte.

In continuare, persoanele interesate de aceste solutii stomatologice vor gasi prezentate cinci dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le cunoasca despre fatetele dentare.

1. Au o rezistenta foarte mare

Fatetele dentare sunt fabricate din ceramica si au o rezistenta foarte mare. Daca este pastrata o igiena orala corecta, acestea pot dura mai mult de un deceniu. In plus, acestea nu isi vor schimba absolut deloc forma sau culoare pe toata aceasta perioada.

2. Nu necesita perioada de recuperare sau ingrijire speciala

Spre deosebire de alte proceduri, tratamentul cu fatete dentare nu dureaza mult, de multe ori fiind necesare doar doua sedinte la o clinica stomatologica . Dupa montarea definitiva, pacientul nu are niciun fel de restrictii. De asemenea, nu este necesara o ingrijirea speciala nici dupa interventie, fiind suficienta pastrarea unei igiene orale corecte, cu periaj de doua ori pe zi, ata dentara si apa de gura.

3. Se personalizeaza in functie de necesitati

Fatetele dentare se potrivesc perfect fiecarui pacient in parte, intrucat se personalizeaza in functie de nevoile fiecaruia. Aceste dispozitive sunt fabricate cu aparate de ultima generatie, astfel incat sa aiba aspectul unor foite foarte subtiri, fara sa incarce inutil dintele. In plus, culoarea fatetelor nu trebuie sa fie neaparat alba, ci in concordanta cu ceilalti dinti, astfel incat in ansablu sa ofere un aspect cat mai natural, dar sa si imbunatateasca aspectul dintilor din punct de vedere estetic.

4. Fatetele dentare sunt rezistente la colorare

Ceramica de calitate face ca aceste dispozitive sa-si pastreze calitatile initiale pe toata durata purtarii. Astfel, nu exista riscul ca fatetele sa fie colorate de diferite alimente sau bauturi sau sa acumuleze depozite de placa bacteriana semnificative. Mai mult, acestea au rolul de a proteja dintii, fiind utile mai ales in cazul persoanelor care au sensibilitate sporita la rece si la cald.

5. Nu exista riscuri

Fatetele medicale nu au contraindicatii, procedura fiind minim invaziva. Pentru aplicarea acestora nu este necesara devitalizarea dintilor, ci doar o usoara slefuire a acestora pentru o mai buna aderenta. Exista, insa, si fatete a caror montare nu necesita deloc slefuirea dintilor.

Fatete dentare | clinica stomatologica dentalprogress.ro

clinica stomatologica

Acestea sunt doar o parte din beneficiile fatetelor dentare. Persoanele interesate de astfel de dispozitive pot afla mai multe informatii avizate pe dentalprogress.ro, atat referitoare la fatete, cat si la alte servicii medicale stomatologice de top.

Close Comments

Comments are closed.