Cele mai proaste carti, ce nu merita a fi achizitionate

Exista mai multe motive pentru care o carte este proasta, cum ar fi o poveste previzibila, lipsita de originalitate sau care prezinta un sentiment de cliseu. De multe ori, personajele sunt neinteresante, constructia actiunii este proasta sau inexistenta, iar dialogul nu este nici macar realist. Iata cateva titluri ce fac parte din aceasta categorie:

  • Twilight Saga, de Stephanie Meyer

Este considerata una dintre cele mai proaste serii de carti din toate timpurile, avand o poveste simpla: adolescenta lui Bella, care se indragosteste de un vampir in varsta de 104 ani, Edward, ia o intorsatura neasteptata, odata ce aceasta se antureaza intr-o lume despre care nu credea ca exista.

  • 50 de umbre ale lui Grey, de E.L. James

Desi pare a fi o poveste de tip fan-fiction, aceasta serie erotic-thriller urmareste aprofundarea relatiei dintre Anastasia si Christian Grey, pe masura ce acesta o initiaza in practici erotice si jocuri de rol care implica bondage, dominatie si supunere, sadomasochism si alte acte conexe.

Desi aceasta carte a avut un mare succes, datorita anumitor categorii de cititori, ajungand in fruntea listei celor mai bine vandute carti din intreaga lume si inspirand o serie de filme de semisucces, a fost puternic criticata de criticii literari, alaturi de membrii comunitatii BDSM, care di-au exprimat ferm nemultumirea fata de reprezentarea nerealista a practicilor BDSM.

  • Codul lui DaVinci, de Dan Brown

Povestea acestei carti suna bine: se descopera un secret care va schimba pentru totdeauna fata crestinismului. Cu toate acestea, autorul nu a reusit sa transfere aceasta idee pe hartie, chiar si cu toata creativitatea. Multi critici sustin ca acestei carti ii lipseste totul, in afara de o poveste interesanta. De la capitole prea scurte pana la un stil de scriere oarecum lipsit de stralucire si cuprins de amatorism, aceasta carte este o mare dezamagire.

Alte scrieri ce poarta aceeasi reputatie, sunt: ”Mein Kampf”, de Adolf Hitler, ”Ochiul Aragonului”, de Jim Theis, ”Moon People”, de Dale M. Courtney, ”Irene Iddesleigh”, de Amanda McKittrick Ros si ”The Lair of the White Worm”, de Bram Stoker.

Close Comments

Comments are closed.