Cele mai populare orase din lume

Daca sunteti in cautare de distractie si emotie in urmatoarea voastra vacanta, exista anumite destinatii tustice care imbina perfect cultura cu divertismentul, relaxarea si nu numai.

Care sunt cele mai populare orase din lume?

In 2012 si 2013 Bangkok a ocupat un loc de varf in lista de preferinte a turistilor, a reusit sa se mentina in top, avand un numar de peste 20 de milioane de turisti care l-au ales. Orasul atrage vizitatori din intreaga lume cu delicatesele culinare si divertismentul pe care il ofera. Daca exista un must-see al Bangkok, acela este cu siguranta Grand Palace, cel mai faimos obiectiv turistic din oras. Palatul, care obisnuia sa fie resedinta regelui Thai, este acum sediul administrativ al Guvernului si continua sa aiba vizitatori multumita arhitecturii pusa la punct in detaliu si a creativitatii si artizanatului poporului thailandez.

Londra este capitala Regatului Unit, care gazduieste o multime de muzee de clasa mondiala si atractii turistice ca London Eye, London Bridge, Muzeul Britanic si multe altele. Londra reuseste sa atraga anual 15 milioane de vizitatori. Una dintre cladirile cele mai cunoscute din Marea Britanie, Palatul Buckingham. Construit in 1837, Palatul este resdinta Familei Regale, care poate fi vizitat de curiosi doar cand Regina este plecata in vacanta, turistii dispunand de un ghid. Un alt punct de atractie al Londrei este Turnul din Londra, care de-a lungul timpului a indeplinit numeroase roluri, ca: inchisoare, palat sau gradina zoologica privata, motiv pentru care astazi, este vizitat intr-un numar mare.

Punctul de atractie al orasului Dubai este Burj Khalifa, care la 828 de metri, reprezinta cea mai inalta cladire din lume si cel mai faimos punct de interes al orasului. Daca sunteti adeptii unor activitati inedite, la Dubai Mall veti avea parte de o varietate de oportunitati de acest fel, cum ar fi un patinoar, zona de jocuri, complex cinematografic. Muzeul din Dubai se afla la Al-Fahidi Fort, iar la intrare are o fascinanta expozitie de harti vechi din Emirate si Dubai, iar in curte se afla cateva barci traditionale si o casa din frunze de palmier, cu un turn eolian Emirati. Sala din dreapta prezinta arme, iar in salonul din stanga se afla instrumente muzicale.

Close Comments

Comments are closed.