Cele mai interesante muzee auto din lume

Cui nu ii place sa vada masinile in actiune? Pasionatii autovehiculelor, dar si cei isi doresc sa afle mai multe despre istoria automobilului, ar trebuie sa mearga pret de cateva ore intr-unul dintre cele mai cunoscute muzee auto din lume. Doar aici, vor putea vedea de-aproape unele dintre cele mai vechi modele, precum si niste piese unicat sau in editie limitata.

Topul celor mai cunoscute muzee auto

  • Lane Motor Museum (Statele Unite) -Jeff si Susan Lane au colectat peste 500 de vehicule de-a lungul anilor, cele mai multe dintre ele sunt foarte rare, asa ca este putin probabil ca vizitatorii sa le vada in alta parte. Acest muzeu o multime de masini europene mici.
  • Beaulieu (Regatul Unit) este un muzeu deschis in 1952 cu doar cinci masini, iar in prezent muzeul national al autovehiculului gazduieste peste 250 de vehicule. Printre acestea, vizitatorii pot gasi detinatori de recorduri si vehicule facute faimoase de televiziune, precum si masini populare, dar si o colectie de obiecte care urmaresc mai mult de un secol de istorie auto.
  • Muzeul Auto din Beijing (China) este deschis din 2009 si contine o serie de masini din anii 1950. Brandurile reprezentate includ Hongqi, Dongfeng si Dongfanghong, unele dintre cele mai populare in randul cumparatorilor din aceasta tara.
  • Orasul automobilului – Colectia Schlumpf (Franta)- Industriasul Fritz Schlumpf a colectat in secret mai mult de 500 de masini, iar in momentul in care colectia sa a fost descoperita, a fost confiscata de guvernul francez, care a transformat-o intr-un muzeu national. In muzeu, vizitatorii pot admira cele 100 modele de Bugatti, incluzand doi Regali formidabili.
  • Muzeul Henry Ford (Statele Unite) nu este dedicat exclusiv brandului Ford, contrar a ceea ce s-ar putea crede. Muzeul ocupa 120 de hectare si prezinta publicului dornic 26 de milioane de artefacte legate de automobile, cultura populara, aviatie, textile si inginerie.
  • Alfa Romeo (Italia) – Muzeul Storico Alfa Romeo a fost deschis in 1976 in Arese, dar a fost complet transformat de atunci. Redeschis publicului in 2015, acesta ofera vizitatorilor sai posibilitatea de a vedea de aproape legendare masini de curse, concepte si „masini de spectacol”, precum si o multitudine de modele emblematice ale marcii Alfa.,
Close Comments

Comments are closed.