Cele mai importante subiecte abordate in carti

Orice adult, indiferent ca a fost un impatimit al cartilor sau nu, are in minte cateva povesti pe care le-a auzit in copilarie. Povestile din copilarie au un mare impact asupra vietii si, de obicei, acestea sunt cele care nu se uita niciodata. Respondentii oricarui sondaj in acest domeniu au cateva subiecte si povesti asociate lor in minte, despre care amintesc in mod frecvent.

Cel mai adesea sunt aduse in discutie basmele si povestile nemuritoare auzite in copilarie. Adevarul este ca basmul ramane imprimat in minte de copil si apoi in cea de adult datorita evenimentelor si personajelor care poseda caracteristici supranaturale. E imposibil sa nu iubesti aventurile ciudatilor prieteni din ”Harap Alb”, ”Fat-Frumos din Tei”, ”Tinerete fara batranete si viata fara de moarte”, ”Praslea cel voiniv si merele de aur” sau ”Greuceanu”.

Un alt tip de povesti care influenteaza copilaria si drumul pana la viata adulta si dincolo de ea, sunt aventurile. Romanele de aventuri sunt frecvent devorate de cei mici si mari deopotriva. Printre cele mai iubite romane de aventuri sunt ”Aventurile lui Tom Sawyer”, ”Robinson Crusoe”, ”Cei trei muschetari”, ”Comoara din insula” sau ”Moby Dick”.

Odata cu cresterea, copiii incep sa devina interesati de istorie, iar literatura este darnica si in acest domeniu. Asa se face ca iubite sunt cartile: ”Fratii Jderi”, ”Quo Vadis”, ”Shogun”, ”Ivanhoe”, ”Odiseea”, ”Iliada” si multe altele.

Odata ajuns la varsta liceului, tinerii sunt atrasi de carti inspirationale care sa le deschida ochii cu privire la drumul pe care ar trebui sa-l aleaga pentru a fi fericiti si a avea o meserie de succes. In acest moment, cartile de orientare si motivare au un rol esential, iar titluri precum ”Omul in cautarea sensului vietii”, ”Lectii din scoala vietii” sau ”Secretele succesului” ar putea fi o buna rampa de lansare catre dorinta de dezvoltare personala, emotionala si sociala.

Cumpar carti de orice fel – preturi corecte | anticariat-carti.com

cumpar carti de orice fel

Acestea sunt doar cateva dintre cartile care ar trebui sa se afle pe rafturile oricarei biblioteci, cel putin pana la varsta de 20 de ani. Daca le aveti, le-ati citit si v-ati dezvoltat datorita lor, nu ezitati sa le dati mai departe. Le puteti vinde la pret corect. Cumpar carti de orice fel, deci nu conteaza titlul, ci conteaza sa fie intr-o stare buna si sa fi schimbat cel putin o viata. Cumpar carti vechi, la fel de bine cum cumpar si carti noi, deci accesati http://www.anticariat-carti.com/ si expuneti dorinta de a vinde. Vom suna noi pentru a stabili celelalte detalii!

Close Comments

Comments are closed.