Cele mai importante statiuni ale litoralului romanesc

Spre deosebire de alte tari ale Europei de Est, Romania detine cam toate formele de relief pe care le poate dori o tara cu iz turistic, toate astea fiind in totala contradictie cu realitatea turistica, insa. Astfel, la Sud-Estul Romaniei avem parte de litoral generos, cu statiuni diversificate ca stil.

In Nordul Litoralului, intalnim Statiunea Navodari, prima din siragul de perle al Marii Negre, asa cum era numita aceasta zona in perioada comunista. Navodari, pe vremuri cunoscuta  datorita taberei pentru copii organizata cu succes in fiecare vara, este o statiune ce nu s-a modernizat foarte mult din anii 1970, cu toate astea, aici gasindu-se cazari ieftine apartinand camping-urilor administrate de Primarie. Prima statiune a Litoralului romanesc  se remarca prin frumusetea plajei intinse cu nisip fin, insa si prin calmitatea apei din golfulet.

Imediat langa Navodari, la numai cativa kilometri distanta, avem statiunea Mamaia, poate cea mai cunoscuta si vizitata dintre ele datorita cluburilor ce au luat amploare in ultimii ani de jur imprejurul acestei statiuni, ridicandu-i, intr-o oarecare masura atat preturile cat si standardul. Astfel, Mamaia devine Bora Bora Romaniei, locul unde poti sa-ti cheltuiesti banii de care nu ai nevoie si sa impresionezi oamenii pe care nu vrei sa-i tii aproape.

Costinesti, fosta statiune destinata tineretului, este unul dintre acele locuri caruia nu i-ar strica, de asemenea, niste investitii structurate pe o campanie de modernizare serioasa. Nu reprezinta neaparat cea mai buna solutie pentru un sejur la mare, insa in spiritul lucrurilor care au fost devine o idee acceptabila.

Mangalia nu este nici ea destinatia principala a turistilor ce isi doresc o vacanta la mare asa cum se cuvinte, insa devine o destinatie ideala in momentul in care nu ai in visteria personala suficienti bani ca sa mergi la Mamaia insa ai nevoie si de agitatia unui oras, fie el si de dimensiunile Mangaliei.

Statiunea 2 Mai este acel loc unde mergi ca sa fii singur cu tine, insa nu prea departe de ceilalti, intrucat se afla in imediata apropiere a orasului Mangalia, insa si extrem de aproape de a doua cea mai in voga statiune de pe Litoralul romanesc, si anume Vama Veche. 2 Mai este cunoscuta pentru cazarile ieftine si aspectul rural linistit.

Vama Veche – iata noua Mecca a tinerilor din tara intreaga. Desi pana acum cativa ani, aceasta statiune era cunsocuta numai datorita rockerilor care se duceau acolo pentru oaza de liniste, acum Vama s-a schimbat, devenind mult mai agitata decat o stiau nostalgicii altor vremuri.

 

Close Comments

Comments are closed.