Cele mai frumoase sate din Italia

Italia gazduieste unele dintre cele mai spectaculoase orase pline de arta, dar adevaratul farmec al tarii se afla in mediul rural. Coplesite de romantismul din lumea veche si de arhitectura medievala frumoasa, multe sate din Italia par a fi facute doar pentru a fi admirate, de-a lungul strazilor pietruite, de catre toti vizitatorii.

Top 5 sate din Italia ce merita a fi vizitate

  • Un sat pescaresc sicilian, Marzamemi, se afla in jurul unei fabrici de ton, construita de arabi in jurul anilor 1000. Situat in sudul Italiei, satul este format dintr-un grup de casute vechi, cu acoperisuri joase, cu strazi pietruite si plaje insorite, care se deschid spre marea albastra stralucitoare.
  • Stilo este bijuteria bizantina din Calabria. Este o comuna micuta, dar fascinanta, cu multe monumente frumoase si biserici vechi de secole. Atractia sa principala este La Catolica, o biserica bizantina, care dateaza din secolul al IX-lea.
  • Manarola, satul cu 353 de locuitori, este un adevarat curcubeu de case viu colorate. Asezat precar pe un promontoriu stancos, satul arata ca si cum ar fi dintr-un vechi film italian. Atractiile de top din Manarola sunt: Punta Bonfiglio, Biserica San Lorenzo si Piazzale Papa Innocenzo IV.
  • Santa Maria di Leuca se afla pe cel mai sudic varf al peninsulei Salento, unde apele marii Adriatice se amesteca si se contopesc cu cele ale Ioniei. Este renumita pentru farul sau iconic ce are o inaltime de 47 de metri. Este al doilea cel mai important far din Italia dupa Geneva. Langa far se afla marele sanctuar sau basilica De Finibus Terrae, construit pentru a comemora trecerea Sf. Petru pe acolo in timpul calatoriei sale in Italia.
  • Situat  intre gropile gigantice ale asa-numitului „Dolomiti de Sud”, lantul muntos din regiunea Basilicata, Pietrapertosa pare aproape ca este inghitit de munti. Isi ia numele din vechea Petraperciata, care inseamna „piatra perforata”, o referire la stanca uriasa, in a carei fisuri se afla acest sat dragut. Aici, turistii pot vizita restaurantul Le Rocce, situat pe varful unui deal si pot servi acolo mancaruri fantastice sau pot merge la B&B Palazzo del Barone, unde se pot bucura de vederile fabuloase ale muntilor.
Show Comments

Comments are closed.