Cele mai frumoase orase din Germania, pe care turistii le indragesc

Germania este a doua cea mai populata tara din Europa, dupa Rusia, si cel mai populat stat membru al Uniunii Europene. Aceasta este situata intre Marea Baltica si Marea Nordului, la nord, si Alpii, la sud.

Care sunt cele mai indragite locatii in Germania

De la Zidul Berlinului si Catedrala din Köln la Oktoberfest si regatele de navigatie, iata un scurt ghid, cu cele mai frumoase orase din Germania, care dispun de festivaluri in aer liber, muzica si voie buna:

  • Heidelberg: orasul lui Mark Twain

Heidelberg, in sud-vestul Germaniei, este considerat una dintre cele mai magice destinatii din Europa. Sursa de inspiratie pentru unii dintre cei mai faimosi poeti, pictori, filosofi si scriitori, Heidelberg a fost un centru important al romantismului german in secolul al XVIII-lea.

Plimbarea pe drumurile sale pietruite este cea mai buna modalitate de a experimenta atmosfera idilica care l-a inspirat pe Mark Twain. Scriitorul si-a petrecut o mare parte din viata in acest oras, unde a terminat de scris ”Aventurile lui Huckleberry Finn”.

  • Hamburg: poarta catre lume

Hamburg este al doilea cel mai mare oras din Germania si al treilea port ca marime din Europa. Povestea sa incepe cu romanii; din fericire, inca se mai poate admira o mare parte din arhitectura sa originala, deoarece orasul a reusit sa isi pastreze istoria in timpul raidurilor din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial.

  • Potsdam: un regat de palate si gradini

Potsdam este capitala statului Brandenburg si este cel mai renumit ca sediu istoric al guvernului prusac.

Regii prusaci au creat un vis baroc, in timp ce succesorii lor au adaugat monumente neoclasice. Din 1990, tezaurul cultural al Potsdamului, inclusiv palatele Sanssouci, Neuer Garten, Babelsberg, Glienicke si insula Pfaueninsel, impreuna cu palatele lor, au fost recunoscute ca situri ale Patrimoniului Mondial Unesco.

  • Kiel: capitala navigatiei

Kiel este capitala lui Schleswig-Holstein si o cale navigabila cheie care leaga Germania de Marea Baltica.

Pozitia sa strategica in Golful Kiel i-a permis sa devina centrul constructiilor navale si al navigatiei in secolul al XIX-lea.

Alte mentiuni onorabile: Munich, Dresden, Bremen, Cologne si Berlin.

Close Comments

Comments are closed.