Cele mai frumoase locuri din Italia

Fie ca turistii sunt pasionati de istorie, iubitori de natura sau chiar gourmet, Italia nu poate decat sa ii seduca. Magnifica tara din sudul Europei, este dotata cu foarte multe monumente maiestuoase, muzee bogate si variate, peisaje autentice si, mai presus de toate, o arta unica de a trai.

  • Roma, Lazio

In orasul etern, dupa o evadare straveche in interiorul Colosseumului si prin ruinele Forumului, turistii se pot lasa impresionati de frumusetea monumentelor renascentiste din Place du Capitole, opera lui Michelangelo.

De asemenea, in inima Vaticanului turistii vor fi uimiti de imensitatea bazilicii Sf. Petru unde sunt ingropati toti papii inca de la martiriul lui Petru, unul dintre ucenicii lui Iisus Hristos, considerat de crestini drept primul papa.

  • Lantul Dolomitilor, nordul Italiei

Listate ca sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, Dolomitii ofera un set magnific de stanci si varfuri care se ridica maiestuos spre cer. Drumetii vor fi incantati de acest mic paradis, una dintre cele mai frumoase curiozitati naturale de facut in Italia.

  • Venetia, Veneto

Turistii vor cadea, fara indoiala, sub vraja Serenissimei si a labirintelor sale de canale marginite de palate magnifice, care se vor descoperi in timpul unei plimbari cu gondola pe urmele marelui seducator Casanova.

  • Cinque Terre, Liguria

Turistii pot descoperi Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola si Riomaggiore, 5 mici sate colorate localizate pe laturile stancilor, unul mai frumos ca altul. Datorita apropierii lor, acestea sunt foarte usor de vizitat chiar si fara masina printr-o mica pista de drumetie care le leaga, sau cu trenul sau cu barca pentru o vedere uluitoare.

  • Florenta, Toscana

Un adevarat muzeu in aer liber, este orasul renascentist din Italia. Santa Maria Novella, Piazza del Duomo, Santa Maria del Fiore dar si orasul artistilor Leonardo da Vinci, Michelangelo, Botticelli. Pasionatii de istoria artei isi vor gasi fericirea aici.

  • Stromboli, Sicilia

In Marea Tireniana, insula Stromboli gazduieste cel mai activ vulcan din Europa. Ascensiunea sa este o experienta memorabila, cu peisaje incredibile intre uscat si mare.

Close Comments

Comments are closed.