Cele mai atractive obiective turistice din judetul Dolj

Situat in regiunea Oltenia, judetul Dolj este o zona foarte roditoare si atractiva din punct de vedere turistic, cu numeroase puncte de atractie pentru turisti. Desi oamenii sunt obisnuiti sa isi faca vacantele numai pe Valea Prahovei, la mare sau in Maramures, ori sa viziteze manastirile din Moldova, acum au posibilitatea de a descoperi si o alta zona frumoasa din tara, judetul Dolj, cu resedinta la Craiova.

Oltenii sunt oameni foarte amabili si primitori, au tot interesul sa primeasca turistii in cele mai bune conditii iar frumusetea locurilor este uimitoare. Pentru cei care vin aici din strainatate, exista posibilitatea de a contacta o firma specializata in servicii rent a car Aeroport Craiova, precum https://craiovarentacar.ro/. Pentru oamenii din tara care sunt curiosi sa vada si alte locuri din Romania mai putin promovate, serviciile rent a car Craiova sunt foarte eficiente,

Cele mai frumoase locuri din judetul Dolj

  • Rezervatia ornitologica din Lunca Dunarii, unde se afla sute de specii de pasari protejate de lege, in pericol de extinctie un loc perfect pentru iubitorii de pasari si de natura.
  • Rezervatia de Bujori salbatici Plenita, care poate fi vizitata in perioada in care bujorii sunt in floare. Legenda spune ca in unele nopti cu luna plina, exista lumini si forte puternice care stralucesc in bujori.
  • Orasul Craiova este resedinta de judet cu numeroase obiective turistice, precum Gradina Botanica, Casa Baniei, Palatul Jean Mihail, casa memoriala Amza Pellea si casa memoriala Elena Farago, iar lista poate continua.
  • Rezervatia Paleontologica Bucovat unde exista numeroase fosile de cochilii de moluste de acum cateva milioane de ani.
  • Padurea Radovan este un punct de atractie turistica pentru persoanele pasionate de mistere si de chestiuni paranormale, supranaturale, pentru ca se spune ca aceasta padure este bantuita de o mireasa.
  • Castrul Roman de la Racarii de jos sau ce a mai ramas din el, poate fi vizitat pentru sapaturile arheologice unde au fost descoperite obiecte de sticla, fier, ceramica, bronz dar si echipamente militare.
  • Casa memoriala Amza Pellea unde sunt pastrate obiectele indragitului actor roman care a interpretat rolul lui Nea Marin Miliardarul, Decebal sau Mihai Viteazul.
  • Complexul lacustru Preajba-Facai, in apropiere de Craiova, unde iubitorii de natura se pot delecta cu plimbari dar pot si sa admire flora si fauna locului.

Cu una din masinile de inchiriat comandate de la compania craiovarentacar.ro turistii pot ajunge in oricare din locurile mai sus mentionate la timp si in conditii de deplina siguranta.

Close Comments

Comments are closed.