Ce iti trebuie pentru a-ti construi un PC

Inainte de a incepe contruirea propriului dumneavoastra calculator, este important sa va asigurati ca ati obtinut toate componentele necesare pentru a face un desktop functional acasa. Mai jos se afla o lista a componentelor cheie, care vor fi necesare pentru construirea unui sistem complet. Anumite elemente nu sunt mentionate in lista, precum cabluri interne, deoarece acestea sunt in general incluse in alte componente, cum ar fi placa de baza.

De asemenea, nici perifericele, precum mouse-ul, tastatura si monitorul nu sunt incluse in lista, deoarece este de la sine inteles ca ele sunt necesare pentru un computer.

Calculatoare second hand

Carcasa. Aceasta este cea care va tine intregul sistem impreuna. Toate celelalte parti vor fi asezate in ea. Alegerea dimensiunii poate avea un impact in ceea ce priveste celelalte parti. Acestea este, de asemenea, si partea vizibila a sistemului, astfel incat selectia trebuie sa se bazeze pe functionalitate si estetica.

Sursa de alimentare. Unele carcase vor veni cu o sursa de alimentare preinstalata in interiorul ei, insa majoritatea nu. Drept urmare, este necesar sa gasiti o sursa de alimentare care functioneaza cu componentele si are suficienta putere. Eficienta este de asemenea de luat in considerare.

Placa de baza. Aceasta este coloana vertebrala a intregului sistem. Ea determina tipul de componente care pot fi utilizate si numarul de periferice pe care le poate sprijini. In functie de placa de baza, veti putea alege apoi procesorul si cantitatea totala de memorie RAM SH care poate fi acceptata.

Procesorul este creierul sistemului informatic. Acesta va influenta viteza intregului sistem.

Fara memorie RAM, calculatorul nu va putea functiona. Incercati sa puneti cat mai multa, pentru a nu avea probleme nici pe viitor.

Hard Disk-ul este metoda principala de stocare in toate sistemele de computer desktop. Pentru o performanta mai mare, puteti sa alegeti un SSD, care are o viteza ridicata.

Unitatile optice au fost odata o componenta necesara pentru un PC, insa acum au fost inlocuite de sistemele de transfer online. In cazul in care inca considerati ca ar fi necesar, puteti opta pentru un Blu-ray, care reda si CD-uri si DVD-uri.

Va asteptam la www.samwise.ro pentru detalii si oferte la componente si calculatoare second hand.

Close Comments

Comments are closed.