Ce inseamna terapia canalului radicular?

Unul din cele mai des solicitate servicii de endodontie in sector 6 sunt cele care fac referire la tratamentele prin care este eliminata infectia bacteriana la nivelul radacinii dintelui si al camerei pulpare.

Terapia canalului radicular este instaurata de cele mai multe ori la sfatul si indemnul specialistilor https://plazadent.ro in cazul in care pulpa dentara este infectata sau este in pericol de a fi infectata. Scoaterea nervului, asa cum mai este cunoscut tratamentul canalului radicular in popor poate salva orice dinte si orice masea de la extractie.

Serviciile de endodontie in sector 6 asigura starea de sanatate a dintilor afectati de carii profunde, fracturi in smalt, abcese dentare sau manopere stomatologice

Tratamentul endodontic este singura metoda de a elimina, de a curata si de a dezinfecta camera pulpara, precum si canalele radiculare de infectie. Dupa toate aceste etape va ramane un spatiu gol care trebuie obturat, plombat pentru ca bacteriile sa nu il populeze si zona sa nu fie infectata. Tratamentul endodontic presupune curatarea completa a canalelor radiculare si obturarea lor.

Desi dupa acest tratament, este posibil ca dintele sa isi schimbe culoarea, macar va ramane sanatos si nu va trebui extras, iar culoarea poate fi schimbata prin intermediul serviciilor de albire sau cu ajutorul unei fatete dentare.

Tratamentul endodontic al chisturilor, pe de alta parte, poate elimina necesitatea rezectei apicale. Pentru ca tehnologiile au evoluat si permit o curatare si o obturare mai buna, in afara de interventia pe canal nu prea exista alte optiuni pentru a impiedica ca infectia sa se raspandeasca pana la varful radacinilor si sa ajunga la os.

Endodontie in sector 6 | PlazaDent.ro

endodontie in sector 6

Modul de desfasurare al tratamentului endodontic este extrem de simplu. La inceput se administreaza anestezicul local pentru a amorti dintele, apoi dintele va fi izolat prin metode specifice pentru a-l pastra curat si fara saliva pe toata durata interventiei, iar urmatorii pasi implica curatarea interiorului canalelor si pregatirea lor pentru obturatie.

In unele situatii, poate fi nevoie de mai multe sedinte pentru a inlatura infectia, insa cu siguranta folosirea microscopului si a tehnicilor moderne in domeniu se vor obtine cele mai bune rezultate. Tratamentele sunt realizate cu ajutorul unui microscop endodontic cu lupe speciale.

Close Comments

Comments are closed.