Ce este dieta 5:2?

Dieta 5: 2, cunoscuta si sub denumirea de The Fast Diet, este in prezent cea mai populara dieta de post intermitent. Se numeste dieta 5:2, deoarece cinci zile din saptamana sunt zile normale de mancare, in timp ce celelalte doua restrictioneaza caloriile, la 500-600 pe zi.

Deoarece nu exista cerinte cu privire la ce alimente sa se manance, ci mai degraba cand ar trebui sa se consume, aceasta dieta este mai mult un stil de viata. Multi oameni considera ca acest mod de a manca este mai usor de respectat decat o dieta traditionala cu restrictii calorice.

Cum se tine dieta 5: 2?

Timp de cinci zile pe saptamana, se mananca normal si oamenii nu trebuie sa se gandeasca la o reducere a caloriilor. Apoi, in celelalte doua zile, acestia isi reduc aportul de calorii la un sfert din nevoile lor zilnice. Acest lucru insemnand aproximativ 500 de calorii pe zi pentru femei, iar 600 pentru barbati.

Se pot alege oricare dintre cele doua zile ale saptamanii pe care le prefera, atat timp cat exista cel putin o zi fara post intre ele. Un mod obisnuit de a-si planifica saptamana este sa se posteasca luni si joi, cu doua sau trei mese mici, apoi sa se manance normal pentru restul saptamanii.

Este important de subliniat faptul ca, a manca „normal”,nu inseamna ca se poate manca orice.

Cum sa mananci in zilele de post

Nu exista nicio regula pentru ce sau cand sa mananci, in zilele de post. Unii oameni functioneaza cel mai bine incepand ziua cu un mic mic dejun, in timp ce altii considera ca este mai bine sa inceapa sa manance cat mai tarziu. In general, exista doua modele de masa pe care oamenii le urmeaza:

Trei mese mici – de obicei micul dejun, pranzul si cina. Doua mese usor mai mari – pranzul si cina. De recomandat ca persoanele sa consume alimente hranitoare, bogate in fibre, proteine, care le vor da rapid o senzatie de satietate. Iata cateva exemple de astfel de alimente:

  • o portie generoasa de legume;
  • iaurt natural cu fructe de padure;
  • oua fierte sau coapte;
  • peste la gratar sau carne slaba;
  • ciorbe, supe de legume.
Show Comments

Comments are closed.