Ce este caruciorului rulant?

Persoanele cu dizabilitati au nevoie sa stie ce beneficii ofera utilizarea unui carucior rulant in viata de zi cu zi. Oamenii isi vor redobandi independenta si vor putea desfasura o gama larga de activitati, recastigand astfel increderea si stima de sine, pentru a putea avea o viata cat mai apropiata de normal.

Particularitatile caruciorului rulant

Este necesar ca persoana sa tina cont de greutatea sa atunci cand alege un astfel de dispozitiv, intrucat, acest lucru va ajuta la evitarea multor inconveniente. In situatia in care persoana depaseste 100 kg, va avea de nevoie de un scaun cu rotile cu cadru armat.

Un alt factor de care trebuie tinut cont atunci cand se achizitioneaza un carucior rulant este volumul pelvisului pacientului si latimea vehiculului in sine. Caruciorul standard are dimensiunea scaunului de 43 la 46 cm.

Daca persoana care sta in acest carucior este mai slaba si subtire, atunci va trebui sa selecteze scaunul in functie de caracteristicile individuale ale acesteia, pentru ca nu va avea o fixare suficienta a spatelui, lucru care va duce la probleme suplimentare cu coloana vetrebrala.

De asemenea, atunci cand se alege un carucior rulant trebuie sa se tina cont de latimea totala a acestuia. Caruciorul va trebui sa aiba capacitatea de a trece liber prin toate cadrele usilor si parapetii scariilor.

Latimea caruciorului se masoara intre cele mai indepartate puncte, intrucat distanta dintre roti este mai mare decat intre manere. Luand in calcul latimea dintre manere, persoana poate cumpara un carucior mult mai larg decat este necesar.

Carucior rulant | Scaun cu rotile | MagazinulOrtopedic.ro

carucior rulant

Cat de manevrabil este caruciorul rulant?

In situatia in care nu exista rampe in casa in care locuieste persoana sau elevatorul se rupe des, atunci greutatea caruciorului este un indicator foarte important atunci cand se alege un astfel de mjloc de transport.

Suportul trebuie sa fie mobil, pentru a se putea schimba pozitia si directia corpului persoanei cu dizabilitati in el. Tetierele, cotierele, si alte parti conexe sunt caracteristici vitale ale acestui dispozitiv.

MagazinulOrtopedic.ro ofera o multitudie de scaune rulante, fotolii rulante, carucioare rulante care vor ajuta persoanele cu dizabilitati sa se deplaseze fara probleme.

Close Comments

Comments are closed.