Ce complicatii pot aparea daca nu este extrasa maseaua de minte cu probleme

Unii oameni carora le erupe molarul de minte sau care il au de ceva vreme pot intampina probleme in legatura cu acest dinte pozitionat pe locul cel mai indepartat de pe maxilar sau mandibula.

In astfel de situatii se poate apela la solutia materializata intr-o extractie de masea de minte in sector 2 sau in alte clinici bune din tara. Simptomele care trimit la medic sunt dureri frecvente, de nesuportat, sangerari ale gingiei in zona respectiva, deteriorarea dintilor vecini, carii dentare extinse, tumori sau boli gingivale.

Cele mai intalnite complicatii ale unei masele de minte

Chiar daca uneori nu doare, maseaua de minte poate avea unele probleme ascunse. Controlul stomatologic poate releva daca exista motive pentru care aceasta trebuie indepartata. Uneori, pentru ca nu le pune probleme, oamenii ezita sa asculte sfatul specialistului si sa-si scoata molarul de minte. Daca nu ii convinge nimic, enumerarea complicatiilor care pot surveni ar trebui sa-i puna pe ganduri:

  • gingiile se pot infecta in jurul lor – pericoronarita este o cauza principala pentru care o masea de minte ar trebui indepartata. Aceasta reprezinta o infectie care se poate agrava si care cauzeaza dureri si umflaturi;
  • boala periodontala – molarul de minte poate fi afectat de aceasta boala sau poate favoriza aparitia ei la dintele de langa;

Extractie de masea de minte in sector 2 | Clinica dentara Elveto Dent | Elveto-Dent.ro

clinica dentara Elveto Dent

  • cariile – pot aparea de asemenea pe maseaua de minte sau in vecinatate. Chiar daca nu sunt o urgenta in sine, cele care ajung in profunzime pot afecta nervul dintelui si sa se formeze un abces, care va fi insotit de durere puternica;
  • formarea unor chisturi – se intampla in cazurile in care molarul nu reuseste sa strapunga gingia

La clinica stomatologica Elveto-Dent.ro toti pacientii sunt tratati cu profesionalism. Beneficiind de aparatura de ultima generatie si de instrumente de calitate superioara, echipa medicala asigura interventii de succes. La aceasta clinica se pot prezenta si pacientii cu urgente medicale, dar si cei care isi doresc controale de rutina sau alte proceduri. Cu totii vor fi tratati in cele mai bune conditii.

In concluzie, chiar daca o masea de minte nu pune probleme precum durere sau disconfort, ea poate fi o sursa de probleme. Un consult de specialitate la clinica dentara Elveto Dent poate arata daca aceasta trebuie indepartata sau nu. In unele cazuri, maseaua de minte poate cauza complicatii precum: infectarea gingiilor, formarea chisturilor sau boala periodontala.

Close Comments

Comments are closed.