Ce calorifer sa alegem

In cele ce urmeaza am facut o comparatie a calitatii si eficientei a doua tipuri de calorifere pentru a te ajuta sa decizi care optiune ti se potriveste mai bine : calorifere din aluminiu sau calorifere din otel?

Calitate: Otelul este un metal rezistent si de inalta calitate si este adesea folosit pentru calorifere si radioatoare. Una dintre cele mai mari beneficii ale utilizari caloriferelor din otel este ca nu ruginesc in timp. Acest lucru aduce un plus caloriferelor din otel, insa trebuie sa fiti atenti ca exista peste 100 de tipuri de otel, asa incat trebuie sa fiti atenti de la ce producator achizitionati caloriferul potrivit pentru locuinta dumneavoastra. Pe de alta parte si aluminiul este un metal non-coroziv, asa incat calitatea acestuia se ridica la nivelul folosirii sale pentru mai mult de 10 ani fara a rugini.

Eficienta: Otelul este un bun conducator de caldura, ceea ce face din caloriferul de otel o optiune eficienta pentru dumneavoastra. Chiar si atunci cand opriti sistemul de incalzire veti observa ca se va pastra caldura pentru mai mult timp in casa, iar acest lucru este important si pentru a economisi mai multi bani. Pe de alta parte si aluminiul este capabil sa emita caldura foarte usor si eficient. Radiatoarele din aluminiu se incalzesc intr-un timp mai scurt decat cele din otel si necesita o cantitate mai mica de apa pentru a incalzi o singura camera. De asemenea, un calorifer de aluminiu este mai usor si, prin urmare, mai ieftin de instalat. Pe cand otelul nu este un metal ieftin si este si mai putin atractiv.

Asa incat, va aducem la cunostita faptul ca noua generatie de calorifere sunt cele din aluminiu ce beneficiaza de avantaje atat in ceea ce priveste costul de produs, instalare si consum lunar, dar si din punct de vedere estetic. Decizia este a dumneavoastra!

Close Comments

Comments are closed.