Ce beneficii aduce o cura cu gheara matei? Ce proprietati miraculoase are aceasta planta?

Gheara matei asa cum este cunoscuta popular, sau Uncaria tomentosa asa cum este cunoscuta stiintific este o planta foarte des intalita in recomandarile specialistilor din diferite domenii. Aceasta are proprietati dovedite in prevenirea si vindecarea unei game variate de boli si de probleme de sanatate.

Originara din Padurea Amazoniana, Cat’s Claw asa cum este cunoscuta in strainatate ofera numeroase beneficii consumatorilor, fiind deopotriva de o frumusete impresionanta si avand efecte intense asupra sanatatii. Aceasta “planta vedeta” in medicina traditionala peruana a devenit un simbol al medicinei traditionale in Romania.

Gheara matei ofera mobilitate si lupta impotriva cancerului

Gheara matei este un excelent remediu pentru cei ce sufera de artrita, guta, de dureri articulare sau de probleme la nivelul osteoarticular. Gratie actiunii sale antiinflamatorii, gheara matei este extrem de benefica in tratarea bolilor reumatice, in ameliorarea simptomelor specifice, protejand cartilajele, reparand articulatiile, reducand inflamatiile si intarind oasele.

In plus, aceasta planta este benefica in ameliorarea uneia din cele mai “periculoase” afectiuni pentru organismul uman, cancerul. Aceasta planta poate distruge tumorile maligne responsabile pentru mai multe tipuri de cancer, precum cel de san sau de plamani si previne formarea celulelor canceroase.

Gheara matei este recomandata si persoanelor ce urmeaza tratamente chimio pentru ca reduce efectele acestei proceduri. Cancerul poate fi chiar evitat sau prevenit cu gheara matei, planta avand proprietati antioxidante ce ajuta organismul sa neutralizeze radicalii liberi responsabili de producerea mai multor afectiuni.

Gheara matei – alte beneficii importante

Avand o compozitie bogata in vitamine, antioxidanti, minerale si alte substante importante cu proprietati antimicrobiene, antiinfectioase si antialergice, gheara matei este o planta foarte complexa, dovedindu-se benefica in cresterea imunitatii, protejarea sistemului cardiovascular, in grabirea vindecarii ranilor, in combaterea stressului si oboselii cronice.

De asemenea, aceasta planta trateaza ulcerul gastric, afectiunile hepatice si se bucura de o popularitate foarte mare in intreaga lume. Gheara matei se gaseste atat sub forma de capsule, ceai, tablete, pulbere, sau chiar geluri cu aplicare externa, recomandate in problemele reumatice, la preturi foarte accesibile

Close Comments

Comments are closed.