Cateva lucruri interesante despre machiaj

Cele mai mult fete stiu cum sa se machieze si cum sa asorteze machiajul in functie de vestimentatie si eveniment. Chiar daca unele persoane au un buget restrans de achizitie a produselor de makeup cu siguranta tot exista cateva produse necesare in sertarul acestora. Desigur ca ar trebui sa ne consideram norocosi ca traim in aceasta lume moderna unde avem acces la tot felul de produse de intretinere si de machiaj, fiindca daca ar fi sa ne raportam la vremurile din urma, femeile aveau cu totul o alta experienta cu produsele cosmetice.

In continuare va intitam sa va asezati relaxati si sa savurati o lectie de istorie si totodata sa invatati cat de semnificativ este machiajul pentru oameni.

1.Brevetul de lac de unghii dateaza inca din anul 1919. La inceput, lacul de unghii era de culoare roz deschis.

2.Femeile romane foloseau picaturi de belladonna pentru a mari pupilele si a le face mai sexy. Chiar daca acum belladonna este considerata otrava, practica din trecut era una periculoasa si nu a  durat prea mult.

3.Aztecii foloseau gandaci pentru a face rujul de culoare rosie.

4.Elizabeth Taylor ar fi interzis altor femei sa poarte rujul rosu pe platourile de filmare.

5.In functie de cum ne plasam in istorie, utilizarea machiajului, reprezenta fie saracia fie averea si belsugul. Din fericire vremurile s-au schimbat de-a lungul timpului.

Close Comments

Comments are closed.