Cat de periculosi sunt batranii la volan?

Un studiu condus de Princeton Survey Research Associates International a aratat faptul ca soferii in varsta au fost responsabili de nu mai putin de peste 14 milioane de incidente rutiere in decurs de un an de zile, insa in acest numar intra si accidentele minore fara niciun prejudiciu. In ciuda acestei frecvente foarte mari, majoritatea persoanelor isi fac mai multe griji in privinta celor care nu sunt atenti la condus, a tinerilor sau a soferilor aflati sub influenta alcoolului.

Anvelope iarna

Interesant este faptul ca cei care au peste 65 de ani considera ca batranii la volan sunt mai periculosi decat cei sub influenta alcoolului. Desi sunt mai constienti decat restul persoanelor asupra pericolului pe care il pot provoca, se pare ca totusi nu isi dau seama exact cand le-a venit vremea sa renunte la sofat.

O problema a acestui fapt este si ca medicii refuza sa se implice in procesul de luare a deciziilor, pentru a evita raspunderea juridica, deci chiar daca peste 21% dintre soferii batrani si-ar dori ca medicii sa le spuna cand e cazul sa renunte, acest lucru nu se intampla. Decizia cade intotdeauna pe membrii familiei.

Legile care guverneaza cat de des trebuie retestati soferii pentru a-si putea pastra carnetul de conducere variaza de asemenea, de la tara la tara, in unele locuri acest control fiind obligatoriu anual, iar in altele chiar si la 5 ani.

De asemenea, faptul ca batranii nu isi mai ingrijesc masinile la fel ca inainte este o problema. Uneori uita sa foloseasca anvelope iarna, uneori refuza sa le cumpere din cauza cheltuielii foarte mari, insa la www.anvelopearagrup.ro pot gasi cauciucuri iarna ieftine.

Close Comments

Comments are closed.