Cat de eficient este un aparat dentar ieftin?

Pana nu demult, un aparat dentar ieftin reprezenta prima alegere a pacientilor care se confruntau cu probleme ce tin de estetica dintilor si de pozitionarea incorecta a acestora. Acum, acest tip de aparat este mai putin cautat din cauza ca pacientii considera ca nu este la fel de eficient precum aparatele dentare mai scumpe si din cauza ca este foarte vizibil.

Cel mai ieftin aparat dentar este cel metalic si este recomandat atat copiilor cat si pacientilor adulti. Un aparat dentar metalic are atat avantaje, cat si dezavantaje, dar ofera rezulatte spectaculoase celor care il poarta.

Avantajele si dezavantajele unui aparat dentar ieftin

Un aparat dentar ieftin, adica aparatul metalic are ca si principal scop acela de a corecta imperfectiunile de pozitie si de aliniere a dintilor. Acesta se poarta o perioada de 12-24 de luni, in functie de complexitatea afectiunilor dentare, de varsta si de recomandarile specialistului. Aparatul dentar metalic este recomandat pacientilor de orice varsta pentru ca exercita o forta ce duce la alinierea lor.

Miscarea dintilor este obtinuta cu bracketii metalici care sunt lipiti de suprafata vizibila a fiecarui dinte si care trag dintii spre pozitia in care ar trebui sa se afle. Este important de stiut ca aparatul dentar ieftin metalic trebuie purtat 24 de ore din 24. Acesta poate sa ingreuneze igiena orala si poate duce la aparitia cariilor si a placii bacteriene daca pacientii nu acorda o atentie deosebita periajului si daca au tendinta sa consume alimente lipicioase.

Aparatul detar metalic are un pret foarte redus, dar o rezistenta foarte mare. Eficienta aparatului dentar metalic este un criteriu de baza mai ales cand vine vorba de tratamente ortodontice. Ca si dezavantaj, aparatul dentar metalic nu este foarte estetic, in raport cu celelalte tipuri de aparate, insa in raport cu rezultatele finale, este de apreciat si acceptat cu succes.

Aparat dentar ieftin | Elveto-dent.ro

aparat dentar ieftin

Aparatul dentar metalic are o actiune ampla asupra dintilor, astfel incat poate fi purtat 1-2 ani de zile cu mentiunea ca in fiecare luna este necesara o consultatie stomatologica pentru ca medicul sa observe evolutia tratamentului si pentru a regla aparatul in functie de progresele facute pana la momentul respectiv.

In concluzie, aparatul dentar ieftin metalic este recomandat de catre specialistii https://elveto-dent.ro tuturor celor care pun pret pe felul in care arata si zambesc, dar si pe costul tratamntelor.

Close Comments

Comments are closed.