Carti de citit despre razboi deosebit de atractive

Razboiul a reprezentat dintotdeauna un subiect interesant pentru oameni, fie ca este vorba despre reprezentantii armatei sau de oamenii simpli care au dorit sa afle mai multe lucruri despre motivul care declanseaza un razboi, interesele ascunse din spatele acestuia, dar si urmarile razboiului. Printre cele mai interesante carti de citit despre razboi se afla in oferta anticariatului online https://www.printrecarti.ro si ofera cititorilor cele mai interesante detalii in acest sens.

Razboiul a fost dintotdeauna un subiect interesant pentru celebrele carti de citit lansate de catre greii literaturii

In oferta celebrului anticariat online se regaseste fara doar si poate Razboi si Pace, unul din cele mai cunoscute romane in acest domeniu, scris de Lev Tolstoi, fiind un roman ale carui evenimente sunt conforme realitatii. Acestea au loc in anul 1812, in timpul invadarii Rusiei de catre trupele lui Napoleon, detaliile fiind redate cu atata expresivitate si cu atata patos, incat autorul va ramane mereu in istoria literaturii cu acest roman. Romanul are peste 1000 de pagini, dar este o lectura foarte importanta pentru oameni de toate varstele si clasele sociale.

Romanul Cantecul Pasarilor scris de Sebastian Faulks nu este altceva decat un omagiu adus soldatilor britanici din Primul Razboi Mondial. Acest roman este adesea comparat cu romanele lui Hemingway, iar similaritatile sunt mai mult decat evidente. In acest roman se descrie ultimele zile de conflict ce afecteaza iremediabil destinul omului.

Un alt roman interesant de razboi si despre razboi este Adio, Arme, scris de Ernest Hemingway, care este un scurt roman semi-autobiografic despre evenimentele ce au avut loc pe frontul italian din timpul Primului razboi mondial. Experienta razboiului si cea a iubirii sunt prezentate in cadrul acestui roman care aduce aminte cititorilor despre Ultima noapte de dragoste, intaia noapte de razboi a lui Camil Petrescu.

Carti de citit | anticariat online | PrintreCarti.ro

carti de citit

Nu in ultimul rand, din oferta anticariatului online poate fi comandat romanul scris de Erich Maria Remarque, Pe frontul de Vest, Nimic nou. Acesta este un roman atipic, anti-razboi, in care este prezentata povestea unui soldat entuziasmat de rolul pe care il joaca in aventura numita razboi, si in care realitatea este cu totul alta. Cei goi si cei morti este un roman redactat de Norman Mailer care spune povestea a 13 soldati americani de pe o insula din Pacific, precum si prietenia care se leaga in situatii limita intre semeni.

Vanatorii de Zmeie este un roman care exploreaza invazia sovietica din Afghanistan din anul 1979 si lupta de ani de zile, care demonstreaza ca distrugerea si carnagiul din cadrul unui conflict raman la fel, indiferent de cat de avansata este omenirea.

Close Comments

Comments are closed.