Cand trebuie sa se apeleze la o extractie de masea de minte?

Prin masea de minte se face referire la al treilea molar de pe arcada dentara, ce apare la persoanele care au implinit varsta de 18 ani, el avand o functie aproape insignifianta atunci cand vine vorba de procesul de masticatie. Prin urmare, din cauza faptului ca acest dinte poate provoca anumite inconveniente pe termen lung, bucurestenii pot alege, de exemplu, un procedeu de extractie de masea de minte in sector 2, de la clinica Elveto Dent.

Cand este indicat sa se realizeze o extractie de masea de minte?

Dupa cum a fost specificat anterior, maseaua de minte nu aduce vreun beneficiu semnificativ pentru functionalitatea danturii. Pe deasupra, aceasta poate provoca dificultati atunci cand vine vorba de procesul de ingrijire, pozitia sa greu accesibila putand sa duca la o curatare relativ precara.

Asadar, conform informatiilor regasite pe pagina oficiala a clinicii stomatologice Elveto-Dent.ro, cu toate ca este general recomandat ca maseaua de minte sa fie extrasa de cum apare, exista anumite situatii specifice cand aceasta trebuie indepartata neaparat:

  1. Cand are o pozitie atipica

Exista situatii in care maseaua de minte se poate dezvolta sub o forma cu totul neobisnuita, fapt care poate afecta sanatatea dintilor din zona adiacenta. Prin urmare, pentru a nu aparea complicatii pe termen lung, maseaua de minte trebuie indepartata cat mai repede.

  1. Aparitia tartrului sau a cariilor dentare

Dupa cum a fost specificat anterior, pozitia inaccesibila a maselei de minte nu permite o curatare optima, fapt care poate duce la aparitia unor potentiale probleme pe viitor, precum depunerile de tartru sau cariile. In situatiile de fata, pentru a se evita aparitia durerilor sau a inflamarii gingivale, se opteaza pentru indepartarea maselei afectate.

Extractie de masea de minte in sector 2 | proteze dentare in sector 2 | Elveto-Dent.ro

Extractie de masea de minte in sector 2

  1. Cand incurca o viitoare lucrare proteica

Atunci cand un pacient alege sa apeleze, de exemplu, la proteze dentare in sector 2, in cadrul clinicii Elveto Dent, se poate ca medicul stomatolog sa decida ca maseaua de minte trebuie extrasa, deoarece ea ar putea interfera cu lucrarea ce urmeaza sa fie realizata.

In concluzie, acestea sunt trei dintre cazurile in care maseaua de minte este necesar sa fie extrasa cu orice pret.

Close Comments

Comments are closed.