Cand se face resuscitarea la bebelusi?

Este foarte important ca parintii sa cunoasca tehnicile de resuscitare la bebelusi, deoarece acestia sunt deseori expusi la diverse accidente care le pot pune viata in pericol. Asadar, cunoasterea tehnicilor de resuscitare cardiopulmonara poate fi vitala, intr-o situatie care afecteaza respiratia si ritmul cardiac al unui bebelus.

Efectuarea corecta a acestei proceduri de resuscitare poate, fara indoiala, sa faca diferenta intre viata si moarte. Resuscitarea cardiopulmonara este o procedura de salvare a vietii care are loc atunci cand respiratia sau bataile inimii au incetat sa functioneze.

Oricine poate participa la un curs de prim-ajutor, care poate fi de mare ajutor in caz de urgenta.

  • Cand trebuie resuscitat un copil?

Bebelusii sunt nascuti exploratori. Interesul lor de a cunoaste lumea din jurul lor ii poate impinge sa fie victime ale unor accidente care le pot pune viata in pericol. Acesta este motivul pentru care este atat de important ca parintii sau ingrijitorii sa fie constienti de factorii de risc din mediul bebelusului.

Timpul este foarte important in caz de accident. Cand un bebelus trebuie resuscitat pentru ca este inconstient si nu mai respira, daca ramane doar 4 minute fara oxigen, ar putea suferi leziuni cerebrale ireversibile si poate muri intre 4 si 6 minute.

  • Reanimare cardiopulmonara la copii

Daca un bebelus incepe sa faca zgomote ciudate sau sa nu faca zgomot deloc, sau daca pielea lui incepe sa isi schimbe culoarea, este probabil ca acesta sa fie sufocat. In acest caz, parintii trebuie sa actioneze rapid si sa ramana calmi pentru a fi cat mai eficienti in efectuarea tehnicilor de resuscitare pentru un copil.

Ce poate impiedica copilul sa respire sau sa sufere de un atac de cord?

  • asfixiere cu obiecte mici, cum ar fi: butoane, monede, jucarii, printre altele, sau cu mancare;
  • o boala pulmonara complicata;
  • inecarea in cada sau in piscina;
  • soc electric;
  • sangerarea excesiva de la o rana;
  • traumatismul capului sau alte rani grave cauzate de cadere.
Close Comments

Comments are closed.